Gizlilik - KPMG Türkiye
close
Share with your friends

Gizlilik

Gizlilik

Son güncellenme 22 Şubat, 2019

1.      Giriş

Bu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, Veri Sorumlusu olan, KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. & KPMG Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. & KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. (“KPMG Türkiye”) tarafından yönetilmekte olan web sitesinde (https://home.kpmg/tr/tr/home.html), mobil platformlarda ve uygulamalarda kullanılmakta olan çerez (cookie) çeşitlerini, kullanım alanlarını, üçüncü taraf çerezlerinin reklam ve sair amaçlarla nasıl kullandığına ilişkin açıklamaları içermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 20. maddesi uyarınca, herkes kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını talep etme hakkına sahiptir. Bu hak, kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) ile kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korunması ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esaslar düzenlenmiştir. Bu doğrultuda hazırlanan bu Aydınlatma Metni’nin amacı KVK Kanunu düzenlemelerine ilişkin yükümlülüklere uyumun sağlanmasıdır.

Genel olarak niyetimiz, yalnızca çevrimiçi ziyaretçilerimiz tarafından gönüllü olarak verilen kişisel bilgileri toplayarak bu kişilere bilgi ve/veya hizmet sunabilmek ya da istihdam olanakları hakkında bilgi verebilmektir. Edindiğimiz kişisel tanımlayıcı bilgileri nasıl topladığımız, kullandığımız, paylaştığımız ve koruduğumuza dair daha fazla bilgi edinmek için KPMG Türkiye Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine İlişkin Müşteri Aydınlatma Metnini ("Aydınlatma Metni") inceleyebilirsiniz.

2.      Amaç

Hakkınızdaki kişisel bilgileri, elektronik posta yoluyla iletişime geçmek veya bazı hizmetler için kayıt olmak üzere bu bilgileri vermeyi tercih ettiğiniz takdirde toplarız. Bazı durumlarda (örneğin, eski bir KPMG çalışanıysanız) kişisel bilgilerinizi KPMG Türkiye’ye daha önceden vermiş olabilirsiniz. Bir KPMG Türkiye internet sitesine, kimliğinizi doğrulayan ve sosyal medya giriş bilgilerinizi (örneğin LinkedIn, Google veya Twitter) KPMG Türkiye ile irtibatlandıran üçüncü taraf tek kullanıcılı bir oturum açma hizmeti kullanarak kayıt olur veya giriş yaparsanız adınız ve e-posta adresiniz gibi, sosyal medya sağlayıcısının bizimle paylaşmasına izin verdiğiniz, kayıt olmak veya giriş yapmak için gerekli olan her türlü bilgiyi veya içeriği toplarız. Topladığımız diğer bilgiler, sosyal medya sağlayıcınızla belirlediğiniz gizlilik ayarlarına bağlı olacaktır. Bu nedenle uygulanan hizmetin gizlilik bildirimini veya politikasını inceleyiniz.

KPMG Türkiye’ye kayıt olduğunuz veya kişisel bilgilerinizi verdiğiniz takdirde bilgileriniz Aydınlatma Metni’nde belirtilen şekilde tarafımızdan kullanılacaktır. Kişisel bilgileriniz izniniz olmadıkça veya sair surette kanunlar veya mesleki standartlar gerektirmedikçe ya da izin vermedikçe başka amaçlarla kullanılmaz. Örneğin, bir KPMG Türkiye internet sitesine kaydolarak tercihleriniz hakkında bilgi verirseniz bu bilgiyi kullanıcı deneyiminizi kişiselleştirmek için kullanırız. Üçüncü taraf tek kullanıcılı oturum açma hizmeti kullanarak kayıt olduğunuz veya giriş yaptığınız takdirde kullandığınız farklı cihazlarda sizin aynı kullanıcı olduğunuzu anlayabilir ve ziyaret ettiğiniz diğer KPMG Türkiye sitelerinde kullanıcı deneyiminizi kişiselleştirebiliriz.

3.      Çerezlerin Kullanılması

IP adresi, internete her erişiminizde bilgisayarınıza tahsis edilen numaradır. Bilgisayar ve sunucuların birbirlerini tanımalarına ve iletişim kurmalarına imkân tanır. Ziyaretçilere ait olduğu görülen IP adresleri, BT güvenliği ve sistem hata bulucuları için kaydedilebilir. Bu bilgiler ayrıca toplu biçimde internet sitesi trendi ve performans analizi için de kullanılabilir.

Çerezler, bizi her çevrimiçi ziyaretinizde bilgisayarınıza ya da internet erişimli cihazınıza yerleştirilebilirler. Böylece sitenin bilgisayarınızı ya da cihazınızı hatırlamasına imkân tanımanın yanı sıra bazı amaçlara da hizmet ederler.

İnternet sitelerimizin bazılarında çerezler yoluyla veri toplanmasını kabul etmenizi gerektiren bir uyarı çıkacaktır. Kabul etmediğiniz takdirde bilgisayarınız ya da internet erişimli cihazınız pazarlama faaliyetleri amacıyla izlenemez. "Kullanıcı girdisi" olarak bilinen ikinci bir çerez türü ise işlevsellik için gerekli olabilir. Bu tür çerezler, bu uyarı kutusunun kullanımıyla engellenemez. Seçiminiz bir çerezde saklanarak 90 gün boyunca geçerli olur. Seçiminizi geri almak isterseniz tarayıcınızdaki çerezleri temizleyerek bunu yapabilirsiniz.

Birçok tarayıcı çerezleri otomatik olarak kabul etse de (genelde tarayıcınızın Araçlar ya da Seçenekler menüsünde bulunan) tarayıcı ayarlarınızdan çerezleri kabul etmeyi ya da etmemeyi seçebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz zaman çerezleri cihazınızdan da silebilirsiniz. Ancak çerezleri kabul etmediğiniz takdirde internet sitelerimizin bazı özelliklerini tam olarak kullanamayacağınızı göz önünde bulundurunuz.

Çerez yönetimi hakkında daha fazla bilgiye tarayıcınızın yardım klasöründen ya da www.allaboutcookies.org gibi siteler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Aşağıda internet sitelerimizde kullanılan çerez türlerinin bir listesi bulunmaktadır:

Amaç
Tanım
Tür ve Son Kullanım Tarihi
Performans (Kullanıcı Tarayıcısı)

Web sitelerimiz, en yaygın internet platformları kullanılarak tasarlanmıştır. Bu platformların uyumluluk sorunlarını gidermeye (örneğin tarayıcı tipinizi belirlemek için) ve performans iyileştirmeye (örneğin daha hızlı içerik yüklemek için) yarayan sabit tanım bilgileri bulunur.

Oturum

Tarayıcının kapatılmasıyla silinir

Güvenlik (ör. Asp.NET) Tanım Bilgileri

Kısıtlanmış bir alana erişim için kayıt olduğunuzda tanım bilgilerimiz cihazınızın ziyaretiniz boyunca giriş yapılmış halde kalmasını sağlar. Kısıtlanmış alanlara erişim için kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız olacaktır. 

Oturum

Tarayıcının kapatılmasıyla silinir

Site Tercihleri

Tanım bilgilerimiz site tercihlerinizi (örneğin dil tercihi) hatırlayabilir ya da deneyiminizi geliştirmeye (örneğin bir karşılama biçimini ya da içeriği kişiselleştirerek) çalışabilir. Bu, özellikle erişim sağlamak ya da bir hesap açmak için kayıt olduğunuz alanlarda geçerli olacaktır. 

Oturum

Tarayıcının kapatılmasıyla silinir

Analitik 

Site ziyaretçilerinin web sitemizi nasıl kullandıklarını anlamamızı sağlayan bir takım üçüncü taraf analiz araçları kullanırız. Bu da bizim ziyaretçilerimiz için kpmg.com’un kalite ve içeriğini iyileştirmemizi sağlar. Birleştirilmiş istatistiksel veriler arasında toplam ziyaret ya da sayfa görüntüleme ve web sitelerimize verilen referans rakamları vardır. Google Analytics kullanımımız hakkında daha fazla detay için aşağıya bakınız.

Kalıcıdır fakat kpmg.com’u iki yıl ziyaret etmediğinizde otomatik olarak silinir.

Site ziyaretçisi geri bildirimi

Ziyaretçilerimizin belli bir yüzdesini geri bildirim yapmaya davet etmek amacıyla bir üçüncü taraf araştırma aracı kullanırız. Tanım bilgileri ziyaretçilerin birden fazla davetini önlemek için kullanılır.

İlk tanım bilgisi (1) ziyaretçi araştırmaya davet edilmediyse hazırlanır ve ziyaretçilerin sayfayı ilk görüntülemelerinin ardından bir daha davet edilmemesini sağlar.

İkinci tanım bilgisi (2) ziyaretçi araştırmaya davet edilmediyse hazırlanır ve ziyaretçinin 90 günlük süre boyunca bir daha davet edilmemesini sağlar.

1 Oturum

Tarayıcının kapatılmasıyla silinir

2 Kalıcı

90 gün sonra ya da araştırma davetinin ardından otomatik olarak silinir.

Sosyal paylaşım

Sosyal medya sitelerinde ve e-posta yoluyla web sitelerimizden içerik paylaşmanız konusunda işlevselliği artırmak için üçüncü taraf sosyal medya aygıtları ya da butonları kullanırız. Bu aygıtların ya da butonların kullanımı; hizmeti kolaylaştırmak, etkileşiminizin web sayfalarında gösterilmesini sağlamak (örneğin sosyal paylaşım sayım önbelleği güncellenir) ve faaliyetleriniz hakkında internette ve web sitelerimizde kayıt tutmak amacıyla cihazınıza bir tanım bilgisi yerleştirebilir. Bu tür hizmetleri kullanmadan önce her bir sağlayıcının gizlilik bilgilerine bakmanızı tavsiye ederiz. Sosyal medya aygıtları ve uygulamalarını kullanmamız hakkında daha fazla detay için aşağıya bakınız.

Kalıcıdır fakat kpmg.com’u iki yıl ziyaret etmediğinizde otomatik olarak silinir.

Ek işlevsellik sağlamak amacıyla internet sitelerimizde diğer üçüncü taraf araçları kullanılabilir. Bu araçların kullanımıyla daha kolay hizmet kullanımı sunmak, etkileşiminizin internet sayfalarımızda uygun şekilde gösterilmesini sağlamak amacıyla cihazınıza bir çerez yerleştirilebilir.

Çerezler tek başlarına bize e-posta adresinizi söylemez ya da sizi kişisel olarak tanımlamaz. Analitik raporlarımızda IP adresleri dâhil olmak üzere başka tanımlayıcılar elde edebiliriz ancak bu, bireysel ziyaretçileri tespit etmekten ziyade internet sitelerimizin ziyaretçi sayısını ve ziyaretçilerin coğrafi köken eğilimini öğrenmeyi amaçlar.

Google Analytics

 

KPMG Türkiye, Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics’in KPMG Türkiye tarafından nasıl kullanıldığına dair daha fazla bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Google, site ziyaretçilerine Google Analytics’in veri toplama yöntemine dair daha fazla seçenek sunmak amacıyla Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisi geliştirmiştir. Eklenti, Google Analytics JavaScript (ga.js) ile iletişime geçerek site ziyareti hakkındaki bilgilerin Google Analytics’e gönderilmemesi gerektiğini bildirir. Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisi, internet sitesinin kendisine veya diğer internet analitiği hizmetlerine bilgi gönderilmesini önlemez.

Web İşaretçileri

Bir web işaretçisi, bilgisayarınızdan IP adresi, içerik görüntüleme zamanı, tarayıcı tipi ve aynı sunucu tarafından daha önceden konan çerezlerin varlığı gibi belirli bilgileri toplamak üzere kullanılabilen internet sayfası üzerindeki küçük bir görüntü dosyasıdır. KPMG işaretçileri sadece uygulanacak hukuka uygun olarak kullanır.

KPMG Türkiye veya hizmet sağlayıcıları web işaretçilerini, bize istihdam veya pazarlama hizmetleri veren üçüncü taraf internet sitelerinin etkinliğini izlemek veya toplam ziyaretçi istatistiklerini toplamak ve çerezleri yönetmek üzere kullanabilir.

İlişkili çerezleri reddetmek suretiyle bazı web işaretçilerini kullanım dışı kılma seçeneğiniz bulunmaktadır. Web işaretçisi, IP adresinizden anonim bir ziyareti yine de kaydedebilir ancak çerez bilgileri kaydedilmeyecektir.

Bazı bültenlerimizde ve diğer iletişimlerimizde, mesajların içerisine gömülü bağlantılar vasıtasıyla e-posta açma oranları gibi alıcı davranışlarını gözlemleyebiliriz. Bu bilgileri kullanıcı ilgisini ölçmek ve gelecekteki kullanıcı deneyimlerini geliştirmek amacıyla toplarız.

Konum Tabanlı Araçlar

KPMG Türkiye, bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın coğrafi konumunu saklayabilir ve kullanabilir. Bu konum verileri, size coğrafi konumunuza göre ilginizi çekeceğine inandığımız hizmetlere ilişkin bilgi sağlamak ve konum bazlı ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla toplanır.

Sosyal medya araçları ve uygulamaları

KPMG Türkiye internet siteleri, Facebook Beğen butonu veya Twitter gibi üçüncü taraf sosyal medya uygulamaları vasıtasıyla paylaşıma imkân tanıyacak bir işlevsellik içerebilir. Bu sosyal medya uygulamaları, KPMG Türkiye internet sitelerini kullanımınıza dair (yukarıdaki "Sosyal Paylaşım" çerezleri hakkındaki bilgilere bakınız) bilgi toplayabilir ve kullanabilir. Bu gibi sosyal medya uygulamaları aracılığıyla sağladığınız tüm kişisel bilgiler, söz konusu sosyal medya uygulamasının diğer üyeleri tarafından da toplanabilir ve kullanılabilir. Bu etkileşimler, uygulamayı sağlayan şirketlerin gizlilik politikalarına tabidir. Bu şirketler veya bunların bilgi kullanımı üzerinde hiçbir denetimimiz veya sorumluluğumuz yoktur.

Ayrıca, KPMG Türkiye internet siteleri blog, forum, kitle kaynak kullanımı ve diğer uygulama ve hizmetlere (topluca "sosyal medya içerikleri") yer verebilir. Sosyal medya içeriklerinin amacı, bilgi ve içerik paylaşımını kolaylaştırmaktır. Herhangi bir KPMG Türkiye sosyal medya içeriğine sağladığınız tüm kişisel bilgiler, üzerinde sınırlı denetimimizin olabileceği ya da hiçbir denetimimizin olmadığı bu sosyal medya içeriğinin diğer kullanıcılarıyla (bilgi toplama esnasında aksi belirtilmedikçe) paylaşılabilir.

4. Seçenekler

Genellikle KPMG Türkiye’ye çevrimiçi olarak herhangi bir kişisel tanımlayıcı bilgi sunmanız gerekmez ancak hizmetlerimiz ve etkinliklerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için sizden bazı kişisel tanımlayıcı bilgiler vermenizi talep edebiliriz. KPMG Türkiye, ayrıca kişisel tanımlayıcı bilgilerinizin belirli alanlarda kullanımı için izninizi isteyebilir. Bu kullanımlara onay verebilir veya bunları reddedebilirsiniz. E-haber bülteni gibi belirli hizmetler veya iletişimler için önceden onay verdiyseniz her iletişime eklenen talimatları takip ederek istediğiniz zaman aboneliğinizi iptal etme imkânınız olacaktır. Bir hizmet veya iletişim aboneliğinizi iptal etmeye karar verirseniz bilgilerinizi derhal silmeye çalışacağız; ancak talebinizi işleme koymadan önce ek bilgiye ihtiyaç duyabiliriz.

Yukarıda "Çerezler" bölümünde tanımlandığı şekilde, sitelerimizi gezerken çerezlerin sizi izlemesini önlemek istiyorsanız tarayıcınızı bütün çerezleri reddetmeye veya çerez gönderilirken bilgilendirme yapmaya ayarlayabilirsiniz. Ancak çerezleri reddetmeyi tercih ettiğiniz takdirde sitelerimizin bazı bölümlerinin düzgün çalışmayabileceğini dikkate alınız.

5. Sahip Olduğunuz Haklar

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca, Şirketimize başvurarak kişisel verileriniz hakkında aşağıdaki konulara ilişkin taleplerde bulunabilirsiniz:

a.     Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,

b.      Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c.      Kişisel verilerinin işlenme amacı ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d.      Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,

e.      Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

f.       Kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bunların silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g.      İşlenen kişisel verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle veri sahibinin aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

h.      Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Şirketimiz, KVK Kanunu’ndan doğan taleplerinizi “İlgili Kişi Başvuru Formu” aracılığıyla gerçekleştirilebilecektir. Şirketimiz, KVK Kanunu’nun 13. maddesine uygun olarak, başvuru taleplerinizi, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Talebin reddedilmesi halinde, ret nedeni/nedenleri tarafınıza yazılı olarak veya elektronik ortamda gerekçeleriyle bildirilir.

İşbu Aydınlatma Metni, gerekli görüldüğü hallerde Şirketimiz tarafından revize edilebilir. Revizyonun söz konusu olduğu hallerde ise, bu hususa ilişkin olarak tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.

Aydınlatma Metni’nin en güncel haline https://home.kpmg/tr/tr/home/hakkimizda/kisisel-verilerin-korunmasi.html linkinden ulaşabilirsiniz.