Уряд Нідерландів опублікував власний «чорний список» - KPMG | UA

Уряд Нідерландів опублікував власний «чорний список» низькоподаткових юрисдикцій: на 16 більше ніж в ЄС

Уряд Нідерландів опублікував власний «чорний список»

Уряд Нідерландів планує оновлювати список щороку. У той же час, список ЄС буде оновлено вже у першому кварталі 2019 року.

За цією темою

28 грудня 2018 року уряд Нідерландів опублікував власний «чорний список» низькоподаткових юрисдикцій.

Усього у чорному списку Нідерландів 21 юрисдикція, що. на 16 юрисдикцій більше, ніж у списку Європейського Союзу («ЄС»).

Нагадаємо, що список ЄС містить всього 5 юрисдикцій, серед яких Американське Самоа, Віргінські острови США, Гуам, Самоа, Тринідад і Тобаго.

До списку ЄС Нідерланди додали такі юрисдикції як Британські Віргінські Острови, Гернсі, Джерсі, острів Мен, Кайманові острови, ОАЕ, Ангілья, Багами, Бермуди, Бахрейн, Беліз, Кувейт, Катар, Саудівська Аравія, Острови Теркс і Кайкос, Вануату, оскільки у перелічених юрисдикціях немає податку на прибуток підприємств або ставки такого податку менше ніж 9%.

Такий «чорний список» Нідерланди планують використовувати для боротьби із ухиленням від сплати податків наступним чином.

По-перше, «чорний список» буде використовуватися для цілей застосування правил контрольованих іноземних компаній (КІК), що передбачають оподаткування прибутку іноземних компаній на рівні засновників – резидентів Нідерландів. Такими діями уряд Нідерландів має на меті запобігти уникненню сплати податків шляхом переміщення мобільних активів до низькоподаткових юрисдикцій.

По-друге, чорний список буде використаний для реалізації умовного податку на доходи від відсотків та роялті. Це означає, що починаючи з 2021 року компанії, зареєстровані в юрисдикціях із «чорного списку», сплачуватимуть 20,5% податку на репатріацію на відсотки та роялті, отримані з Нідерландів. Це дозволить запобігти виведенню коштів у низькоподаткові юрисдикції через Нідерланди.

По-третє, Адміністрація з податкових та митних питань Нідерландів більше не надаватиме індивідуальні податкові консультації (ухвали) стосовно операцій з компаніями , що розташовані в юрисдикціях із «чорного списку».

Підпишіться на розсилку новин KPMG в Україні.

Підпишіться на нашу сторінку Facebook.

KPMG у соцмережах

• Знайти офіс kpmg.findOfficeLocations
  • kpmg.emailUs
  • КПМГ у соцмережах kpmg.socialMedia

Want to do business with KPMG?

Запит про послуги KPMG