Міжнародне опитування керівників галузі споживчих товарів

Звіт KPMG International та Форуму споживчих товарів

За результатами шостого щорічного опитування 2018 Global Consumer Executive Top of the Mind, проведеного KPMG International та Форумом споживчих товарів (CGF), компанії у галузі споживчих товарів і роздрібної торгівлі вимушені будуть змінити поточні бізнес-моделі у найближчі два роки під тиском тривалого інноваційного прориву.

1000

Найбільше цю зміну вже відчули респонденти з Північної Америки, 37 % СЕО погодилися з тим, що мають закрити магазини протягом наступних двох років. Натомість відбуватиметься збільшення продажів за допомогою власних каналів збуту. Цю думку поділяють рівною мірою респонденти Північної Америки, Європи і Латинської Америки.

Понад 65 % керівників погодилися із тим, що їх організація сприяє розвитку культури інновацій та здійсненню інноваційного прориву, але 40% СЕО відзначили, що їх компанії не адаптуються успішно до змін.

У рамках дослідження також були визначені лідери цифрових перетворень та їх основні напрями зростання бізнесу та стратегічні інструменти для проведення таких змін:

• Операційна ефективність: 76% опитаних лідерів вважають, що пріоритетність операційної ефективності становитиме пріоритет на найближчі 2 роки, випереджуючи питання управління та контролю, кадрів та культури, зростання доходів та трансформації бізнесу.
  • Разом з тим, майже 80% цифрових лідерів будуть пріоритезувати клієнтів, щоб збільшити дохід.
  • Створення інноваційного прориву: 88 % лідерів погоджуються, що вони очолюють цифрове перетворення своєї галузі, а не чекають поки це зроблять конкуренти.
  • При цьому керівники компаній продемонстрували високу толерантність до ризику. Тільки 17% вважають, що інновації стримуються через побоювання ризику.

Потреба в радикальних трансформаціях не є унікальною для сектору споживчих товарів та роздрібної торгівлі. Відповідно до опитування CEO, що проводилося KPMG Global CEO Outlook 2018, 71% CEO налаштовані вести свої компанії через радикальну трансформацію своєї операційної моделі.

«Сьогоднішній ринок споживчих товарів і роздрібної торгівлі не в повній мірі охоплений революційними змінами, і керівники повинні прислухатися до ринку, дивитися за межі й зосередитися на змінах в їх бізнесі», – сказав Віллі Крух, Глобальний керівник практики КПМГ по роботі з клієнтами споживчого сектору та роздрібної торгівлі. «Все важче еквілібрувати між внутрішніми та зовнішніми тривалими проривними змінами, але і ті й інші є ключовим елементом для створення зорієнтованих на клієнта організацій, аби не залишитися позаду».

«Зміни у галузі споживчих товарів і роздрібної торгівлі відчуваються і в Україні. Споживачі стають більш вибагливими як до якості продукту, так і до рівня сервісу. Важливі усі аспекти взаємодії: омніканальність, якість та детальність інформації стосовно продуктів, терміни та зручність доставки, якість гарантійного обслуговування тощо. Задоволення цих потреб споживачів стає найважливішим завданням для українських компаній і безумовно вимагає докорінної трансформації внутрішніх бізнес-процесів, що є неможливим без інвестицій у новітні технології та інноваційні підходи у ведення бізнесу. Таким чином ми бачимо, що споживач починає керувати бізнесом», - вважає Сергій Гаспарян, Партнер, керівник галузевої практики споживчого сектора KPMG в Україні.

Довідково

Глобальне опитування керівників галузі споживчих товарів (Global Consumer Executives Top Mind Survey) було проведено по телефону та онлайн у період з березня по квітень 2018 року. В опитуванні взяли участь530 вищих керівників компаній, що мають головні офіси у 28 країнах та працюють у секторі харчових продуктів, напоїв та споживчих товарів, виробництва сектору роздрібної торгівлі. Річні доходи 87% компаній становлять щонайменше 500 мільйонів доларів США. Частка у продажах споживчих товарів компаній, що брали участь в опитуванні, становить понад 3.2 трильйони доларів США.

© 2024 KPMG означає ТОВ "КПМГ-Україна", ПрАТ "КПМГ Аудит" та АО "КПМГ ПРАВО", компанії, зареєстровані згідно із законодавством України; члени глобальної організації незалежних фірм KPMG, що входять до KPMG International Limited, приватної англійської компанії з відповідальністю, обмеженою гарантіями своїх учасників. Всі права захищені.

Щоб отримати докладнішу інформацію про структуру глобальної організації KPMG, відвідайте https://kpmg.com/governance.

KPMG у соцмережах

Мій профіль

Першокласний контент, персоналізований для вас.