Avrupa'nın yeni değeri Ansu Fati

KPMG Football Benchmark ekibi, son aylarda değeri artan ve azalan beş oyuncuyu araştırdı. Bonservisini 26 milyo euroluk artışla 67 milyon euroya çıkartan Barcelona'nın genç yıldızı Ansu Fati zirvede yer alırken, ikinci sıra ise değerini 22 milyon euro artışla 67 milyon euro yapan M.United'lı Mason Greenwood'un oldu. En değer kaybını Neymar yaşarken, ikinci sırada Fenerbahçe'nin yeni transferi Mbwana Samatta yer aldı.

İlgili içerik

Koronavirüs salgınına rağmen ligler tüm hızıyla devam ederken, bazı futbolcular değerini yükseltmeye başlarken, bazı oyuncuların değeri giderek eriyor. KPMG Football Benchmark ekibi de son dönemde değeri artan ve azalan beş oyuncuyu araştırdı. Son dönemde değerini en çok artıran isim Barcelona'nın genç yıldızı Ansu Fati oldu. Barcelona formasıyla sezona fırtına gibi başlayan 17 yaşındaki oyuncunun değeri 26 milyon euro yükselerek 67 milyon euroya çıktı. Fati'nin ardından ikinci sırayı Mason Greenwood aldı. M.United'ın genç forvetinin bonservisi 22 milyon euroluk artışla 67 milyon euro oldu. Üçüncü sırayı ise değerlerindeki 18 milyon euroluk artışla J.Rodriguez (Everton), A.Hakimi (Inter), S.Gnarby (B.Münih) paylaştı.

Samatta'nın değeri 15 milyon düştü

En büyük değer kaybı yaşayan beş isimden ilki Neymar oldu. Brezilya oyuncunun değeri 18 milyon euro düşerek 130 milyon euroya geriledi. İkinci sırada tanıdık bir isim yer alıyor. Sezon başında Aston Villa'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Mbwana Samatta'nın değeri 15 milyon euro gerileyerek, 19 milyon euroya düştü. Üçüncü sırada ise sakatlıklarla boğuşan Roma'nın genç yıldızı Nicolo Zaniolo var. İtalyan oyuncunun bonservisi 12 milyon euroluk değer kaybıyla 46 milyon euroya düştü.

Fati de Sancho'nun yolundan gidiyor

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Genç oyuncular her zaman piyasa değerini koşullar ne olursa olsun yükseltiyor. Çünkü gelecek büyük performans sergileyebileceklerini gösterebiliyorlar. Tıpkı Jadon Sancho gibi Ansu Fati de gelecek en değerli oyuncular arasında yer alacaktır. Mason Greenwood'u da bu isimlere dahil edebiliriz. James Rodriguez ise Everton da yükselen formuyla değerini arttırmışa benziyor'' dedi.

İşte en çok değer kazanan beş oyuncu:

OYUNCU

Serge Gnarby

Bayern Münih

89 milyon

İşte en çok değer kaybeden beş oyuncu:

OYUNCU

Market Development Leader
Tel: +90 212 316 60 00
bcaner@kpmg.com

© 2021 KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., şirket üyelerinin sorumluluğu sundukları garantiyle sınırlı özel bir İngiliz şirketi olan KPMG International Limited ile ilişkili bağımsız şirketlerden oluşan KPMG küresel organizasyonuna üye bir Türk şirketidir. Tüm hakları saklıdır.

Küresel KPMG ağının yapısı hakkında detaylı bilgi için home.kpmg/governance adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bize ulaşın

Want to do business with KPMG?

loading image Teklif talebi