Günümüzde inovasyonun hızı göz önünde bulundurulduğunda, şirketlerin rakipleri karşısında sürdürülebilir bir avantaj sağlamak için doğru teknolojileri seçmesi zorlaşıyor. KPMG, teknolojik dönüşüm yolculuğunda tam destek sağlamak ve teknoloji liderliğini korumak adına küresel ağı genelinde 5 milyar ABD doları değerinde yatırım yapmayı hedefliyor. Bu yatırım tutarı, Big Four içerisinde teknolojiye yapılacağı açıklanan yatırımların toplamından daha fazla bir seviyeyi ifade ediyor.

KPMG Türkiye, teknoloji portföyünü genişletiyor

Küresel girişimlerle eş zamanlı olarak KPMG Türkiye, dönüşen iş dünyasındaki yeni ihtiyaçlara yanıt vermek adına Bilgi Teknolojileri Danışmanlığı kapsamında sunduğu hizmet portföyünü genişletti. 60 kişilik profesyonel ekibiyle Bilgi Teknolojileri Dönüşümü, Yeni Nesil Teknolojiler ve Dijitalleşme, Veri ve Analitik, Teknoloji Etkinleştirme ve Siber Güvenlik hizmetleri olmak üzere beş farklı alanda hizmet sunuyor.

KPMG Türkiye Teknoloji Lideri Alper Karaçar, “Teknolojik dönüşüm tüm şirketler ve tüm sektörler için zorunlu bir yolculuk haline geldi. Artık iş ve teknoloji stratejilerini ayrı ayrı değerlendirmek verimli bir seçenek değil. Aslında tek bir strateji var ve o da teknoloji tarafından şekillendiriliyor. Bu nedenle, her geçen gün karşımıza yenisi çıkan teknolojilerden doğru olana yatırım yapmak, şirketleri geleceğe taşımak için kritik önemde,” diye konuştu.

KPMG Türkiye, dijital dönüşüm, robotik süreç otomasyonu, bulut teknolojileri, blok zinciri, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, yapay zeka ve makine öğrenmesine yönelik çalışmalarıyla teknolojik dönüşümüne üst seviyede katkı sağlıyor.

KPMG'nin sektör odaklı derin tecrübeye sahip teknoloji danışmanları, en güncel teknolojilerin konumlandırıldığı bir siber güvenlik mimarisin oluşturulmasından, kurumsal dönüşümü yönetecek bir teknoloji stratejisinin geliştirilmesine kadar uçtan uca hizmet sunuyor. Aynı zamanda, şirketlerin veri odaklı stratejilerini gerçekleştirmelerinde iş ve işletim modellerini dönüştüren veri, analitik ve otomasyon çözümlerini de beraberinde sunuyor.

Bilgi Teknolojileri Danışmanlığı ekibi geniş hizmet yelpazesi sayesinde müşterilerin doğru teknoloji, ürün ve tedarikçi seçimine katkı sağlamakla birlikte geliştirilen projelerin en uygun takvim ve kaynak ile yönetimi sayesinde de müşteriye özel hizmetler de sunuyor.

Yenilenen hizmet portföyü, müşteri ihtiyaçlarına göre 5 ana başlıkla toplandı:

KPMG Türkiye, teknoloji yatırımlarını aynı zamanda stratejik işbirlikleriyle de güçlendiriyor. KPMG, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük şirketlerine robotik süreç otomasyonu (RPA) hizmeti sunan UiPath ile işbirliği kapsamında robotik süreçleri hayata geçirdi. Öncelikle KPMG içerisinde başlayan robotik süreç otomasyonu, sonrasında büyük ölçekli müşterilerde aktif bir şekilde uygulanmaya başlandı.

Bunun yanı sıra, KPMG Türkiye, SAS ile işbirliğine imza atarak, KPMG’nin global yapısı altında SAS’ın analitik ve yapay zeka konusundaki kapsamlı teknolojileriyle katma değerli analitik çözümler üretecek. KPMG Türkiye ofisinde oluşturulacak ‘Technology Hub’ ile finanstan sigortaya, üretimden perakendeye kadar birçok farklı endüstride şirketlerin dijital yol haritalarını veri odaklı bir temele oturtan sektörel çözümler sunulacak.

5 milyar dolarlık global yatırım hangi alanlara odaklanacak?

KPMG Global, 2017 yılında Microsoft Azure teknolojisine dayanan akıllı bir denetim platformu olan KPMG Clara’nın lansmanı ile bulut tabanlı denetim yolculuğuna başlamıştı. Böylece KPMG, Big Four içerisinde bulut tabanlı denetime geçen ilk firma oldu ve bugün de dünya genelinde uygulamaya geçiş yolunda. KPMG Clara, geçerli mesleki standartları istikrarlı bir şekilde karşılayan, kaliteli denetimler gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleştirilecek yatırım kapsamında, Microsoft’un işbirliğiyle hayata geçirilecek bulut ve yapay zeka teknolojilerini baz alan yenilikler; karar destek sistemini güçlendirmeye, iş verimliliğini artırmaya ve maliyet etkinliğini sağlamaya yardımcı olacak. KPMG ve Microsoft işbirliğinin güçlü ürün portföyü, talep üzerine uygulamalar geliştirilmesine ve manuel süreçlerin otomatize edilmesine imkan sunarken, hata riskini minimize etmeyi amaçlıyor.

Şu anda uygulamada olan denetim teknolojilerinin yanı sıra, KPMG ayrıca vergi teknolojilerine de odaklanıyor. KPMG, vergi ve hukuk fonksiyonlarının dönüşümü için bilişsel, yapay zeka ve makine öğrenimi becerilerine daha fazla yatırım yapacak.

En son teknolojiden faydalanmak için insana yatırım

KPMG global yatırımları kapsamında, çalışanlarının mesleki gelişimi için Orlando, Florida’da dünya standartlarında bir öğrenim ve inovasyon merkezi kuruyor. 2020 yılının Ocak ayından itibaren KPMG’nin her hafta 800 şirket ortağını ve uzmanı KPMG Lakehouse’de ağırlayarak bir milyon saati aşan bir kişisel öğrenim deneyimine öncülük etmesi bekleniyor. Lakehouse, ileri teknoloji kullanan ve özel olarak tasarlanmış esnek öğrenim alanları ile işbirliğini, yaratıcılığı ve keşfi teşvik edecek.

KPMG’nin bulut eğitimi programının ilk sınıfı, Kasım 2019’da başladı. Bu programın amacı, KPMG uzmanlarının bulut teknolojisi potansiyelini tam olarak anlamalarına yardımcı olmak ve hem şirket içi hem müşteri odaklı iş çözümleri geliştirirken bu araçları kullanmak.

KPMG küresel inovasyon kabiliyetlerini güçlendiriyor

KPMG, büyüyen stratejik işbirliği ekosistemi ve veri odaklı teknolojiler için mükemmeliyet merkezi KPMG Global Lighthouse da dahil olmak üzere bir dizi küresel program aracılığıyla teknolojik inovasyonu teşvik etmeye devam ediyor.

KPMG şu anda 52 şehirde bulunan küresel inovasyon ağına yatırım yapıyor. Bunlar arasında KPMG uzmanları ve müşterilerinin inovasyon kabiliyetini tüm boyutlarını tek bir çatıda deneyimlemelerini sağlayan KPMG Ignition Merkezleri, veri odaklı teknolojileri, yeni trendleri ve en yeni analitik çözüm hizmetlerini keşfetmek için KPMG Insights merkezleri ve KPMG uzmanlarının iş modelinde yenilik konusunda kapsamlı bir tasarım sürecinde müşterileriyle birlikte çalışarak değişim sinyalleri iletmek ve harekete geçmelerine yardımcı olmak için sektör araştırmaları, müşteri görüşleri, teknolojik yenilik ve yatırım analizlerinden yararlandığı İnovasyon Laboratuvarları yer alıyor.

Bunların yanı sıra KPMG’nin duyusal avantaj ekosistemi, erken pazar eğilimlerini proaktif olarak belirlemeye yardımcı olan, KPMG ve müşterilerinin büyüme stratejisini hızlandırmaya yönelik araştırmalar yapan küresel bir ağ olarak hizmet sunuyor.

Daha detaylı bilgi için:

Altay Alpagut