KPMG'den Covid-19 Bilgilendirmesi

Dünya genelinde Covid-19 salgınına ilişkin koşullar hızla değişiyor ve gelişen koşullara yönelik gerekli adımları atmaya devam ediyoruz.

1000

Dünya genelinde Covid-19 salgınına ilişkin koşullar hızla değişiyor ve gelişen koşullara yönelik KPMG Küresel Üye Ülkeler Ağı ve KPMG Türkiye olarak gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Öncelikle KPMG üye şirketleri genelinde iş sürekliliği planları kapsamlı bir şekilde test ediliyor ve şimdiye kadar müşteri hizmetlerimizin sürekliliği korunuyor. KPMG Türkiye olarak benimsediğimiz yaklaşım ve aldığımız önlemleri ise aşağıdaki şekilde paylaşıyoruz:

1. Çalışanlarımızın sağlık ve güvenliğine, müşterilerimize verdiğimiz hizmete ve şirketimiz genelinde sürdürülebilir iş faaliyetlerine net bir şekilde odaklanmak:

• Bu amaçla yapılan çalışmalar Yönetim Komitemiz ve Şirket Doktorumuz ile birlikte yürütülüyor.
  • Şirket geneli bölüm temsilcilerinin katılımı ile bir “Salgın Hastalıklar Acil Aksiyon Grubu” oluşturuldu.
  • Ocak ayı sonundan itibaren KPMG çalışanlarını düzenli olarak duyuru, video ve iç ekranlarımızda döndürdüğümüz içeriklerle; hastalık, korunma yolları, kişisel olarak alınabilecek tedbirler ve şirket olarak aldığımız önlemler konusunda bilgilendiriyoruz.
  • Tüm KPMG çalışanlarına koruyucu maske temin edildi ve dağıtımı gerçekleştirildi.
  • KPMG ofislerinde ortak alanlar, çalışma masaları ve klima havalandırma santralleri filtreleri düzenli olarak dezenfekte ediliyor.
  • İlk aşamada Mart ayı sonuna kadar seyahatleri sınırlamaya özen gösteriyoruz:
    • Yurtiçi seyahat edilecekse uçakla değil arabayla (gerekirse araç kiralanarak) ulaşım sağlanmakta.
    • Mart sonuna kadar yurt dışı iş seyahatlerini durdurduk. Özel sebeple yurt dışına gidecek olan KPMG çalışanlarından, mümkün olduğunca yurtdışı seyahatlerini ertelemeleri rica edildi. Kişisel olarak yurt dışına seyahat edecek olan arkadaşlarımız, müşterilerimiz ve diğer çalışanlarımızın sağlığını göz önüne alarak, ülkeye dönüşlerinde kendilerini 14 gün boyunca karantinaya alacaklar.
    • Mart başından bugüne kadar yurt dışı seyahatinden dönen (ülkeden bağımsız) tüm çalışanlarımız 14 gün süre ile evden çalışıyor.
  • Ülkemizde vakaların artması durumuna hazırlık yapmak üzere tüm çalışanlarımızın evden çalışabileceğine dair sistemsel testler tamamlandı.
  • Mart ayı sonuna kadar 30 kişiden daha fazla katılımlı tüm müşteri ve pazarlama etkinliklerimizi erteleme kararı aldık.

2. Geniş ölçekte uzaktan çalışma durumuna yönelik düzenlemeler yapmak:

• VPN kapasitemizi olası uzun süreli uzaktan çalışma koşullarına göre test edildi.
  • Yüz yüze toplantılar yerine video konferans ve sesli konferans görüşmeleri tercih ediyoruz.
  • 6 Temmuz’a kadar çalışanlarımızın evden çalışması kararını aldık ve tüm çalışanlarımıza duyurduk.

3. Tüm çalışanlarımıza gecikmeden net kılavuzlar sağlamak:

• Seyahat, kendini karantinaya alma koşulları, müşteri etkileşimleri, diğer toplantılar için politikalarımızı hazırladık.
  • Salgına dönük güncel gelişmeleri, kapsamlı bilgilendirmelerle birlikte çalışanlarımıza düzenli olarak sunuyoruz.
  • KPMG çalışanlarının son 14 günde seyahat ettikleri lokasyonları belirleyerek risk haritamızı çıkardık.

KPMG Türkiye olarak yaklaşımımız, üye ülkeler ağımızın bazılarında zorlu koşullar altında hizmetlerimizi devam ettirebilmemizi sağlayan detaylı bir BT ve Güvenlik krizi yönetim protokolü ile destekleniyor.

© 2024 KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., şirket üyelerinin sorumluluğu sundukları garantiyle sınırlı özel bir İngiliz şirketi olan KPMG International Limited ile ilişkili bağımsız şirketlerden oluşan KPMG küresel organizasyonuna üye bir Türk şirketidir. Tüm hakları saklıdır.

Küresel KPMG ağının yapısı hakkında detaylı bilgi için kpmg.com/governance adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bize ulaşın