Radarda Katar var

Radarda Katar Var

Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacmi büyüyor, iki ülke ilişkileri yeni iş fırsatları barındırıyor. KPMG Türkiye, ‘Türkiye-Katar Ticaret ve Yatırım Fırsatları’ konulu toplantıda Türk ve Katar iş dünyasını buluşturdu

İlgili içerik

KPMG, Körfez’in yükselen değerine İstanbul’da ev sahipliği yaptı

Büyüyen ekonomisiyle Körfez’deki en önemli pazarlardan biri olan Katar, Türk şirketler için cazibesini koruyor. KPMG Türkiye ile Katar ofisleri, İstanbul’da ‘Türkiye-Katar Ticaret ve Yatırım Fırsatları’ konulu toplantı düzenledi. Katar’daki ekonomik şartlar, mevzuat değişiklikleri, olası yatırım ve teşvik fırsatlarının ele alındığı toplantıda ayrıca Katarlı şirketlerin Türkiye’deki yatırımları ve büyüme alanları tartışıldı.

Katar iş dünyasını temsilen toplantıya katılan Katar Serbest Bölgeler İdaresi yöneticilerinden Fahad Al Kuwari, “Finans merkezimiz, serbest bölgemizle bölgede birçok ülkeyle ticari ortaklıklar ve güçlü ilişkiler içindeyiz. Türk şirketleri yatırım dostu düzenlemelerden kolaylıkla yararlanabiliyor. Ülkemizde Türk şirketlerinin sayısının artmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

KPMG Katar Kıdemli Müdürü Orhan Berberoğlu, yapılan yeni düzenlemelere göre yüzde 100 yabancı sermayeli şirket kurmanın önünün açıldığını vurgulayarak bunun yatırımcılar için avantaj olduğunu belirtti. Katar vergi sisteminin son zamanlarda ciddi anlamda değiştiğini vurgulayan Berberoğlu, “Katar, bazı GCC ülkelerinde olduğu gibi yüzde 5 KDV’yi önümüzdeki dönemlerde hayata geçirmeyi planlıyor. Bu senenin başından geçerli olmak üzere bazı ürünlere yüzde 50 ile yüzde 100 olmak üzere özel tüketim vergisi uygulamaya başladı. Gümrük vergisi ise yüzde 5 olarak uygulanmaya devam ediyor. Katar, 2030 vizyonu doğrultusunda koyduğu hedeflerle birçok sektör için cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor. Özellikle inşaat, teknoloji ve üretim sektöründeki firmalara farklı yatırım avantajları sağlanıyor. Türk şirketleri Katar’ı radarına daha çok alacak” dedi.

Daha detaylı bilgi için:

Figen Tahiroğlu Würsching

Kurumsal İletişim, Lider
Tel: +90 212 316 60 00
ftahiroglu@kpmg.com

© 2020 KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., KPMG International Cooperative'in üyesi bir Türk şirketidir. KPMG adı ve KPMG logosu KPMG International Cooperative’in tescilli ticari markalarıdır. Tüm hakları saklıdır.

Bize ulaşın

Want to do business with KPMG?

loading image Teklif talebi