Najobľúbenejšími appkami tech lídrov sú Google a Facebook

Google a Facebook - najobľúbenejšie appky tech lídrov

Spoločnosti Amazon, Apple a Alibaba sú na vrchole rebríčka firiem, ktorých konkurencie sa najviac obávajú lídri v technologickom priemysle. Najobľúbenejšími aplikáciami tech lídrov sú po prehliadačoch Google/Google Chrome sociálne siete Facebook a Instagram, za top vizionárov označili tech lídri šéfov Google a Tesly.Vyplynulo to z výsledkov prieskumu, ktorý na vzorke 740 respondentov uskutočnila spoločnosť KPMG.

Súvisiaci obsah

survey

V prvej desiatke rebríčka KPMG sa umiestnili ešte spoločnosti DJI, Google, Netflix, Airbnb, Microsoft, Facebook a Baidu. Zaujímavým zistením je skutočnosť, že na popredných priečkach bodovali najmä e-commerce firmy, nasledované sociálnymi sieťami. Nie je to však žiadnym prekvapením.

Odvetvie e-commerce očakáva naďalej veľmi pozitívne vyhliadky na výrazný rast. Podľa prieskumu spoločnosti eMarketer sa očakáva, že globálne výdavky na online nakupovanie vzrastú z 3,2 bilióna eur   v roku 2019 na 5,9 bilióna eur v roku 2023.

Rovnako aj sociálne siete sa dnes snažia “uchmatnúť” si čoraz väčší diel pozornosti zákazníkov. Prichádzajú s novými ponukami ako exkluzívny a originálny obsah, športové udalosti naživo, rozšírená/ virtuálna realita, vzdelávacie služby a kryptomeny. Podľa reportu We Are Social a Hootsuite Media používajú od minulého roka sociálne médiá na mobilných zariadeniach viac ako tri miliardy ľudí, čo je viac ako 40 % svetovej populácie.

Prieskum KPMG potvrdil, že inovácie predefinovali to, čo znamená byť vnímaný ako technologická spoločnosť. „Amazon, Netflix, Alibaba a Airbnb sú skvelými príkladmi spoločností, ktoré by v tradičnom slova zmysle nemali byť považované za technologické firmy. Sú však s týmto odvetvím absolútne prepojené. Prieskumy ukazujú, že byť označovaný za „tech” spoločnosť zvyšuje hodnotu firmy tak v očiach investorov, zákazníkov, ako aj u súčasných a potenciálnych zamestnancov,“ vysvetľuje Peter Laco, výkonný riaditeľ KPMG na Slovensku zodpovedný za oblasť technológií a inovácií.

V rámci prieskumu KPMG zdieľali lídri v tech priemysle mená svojich obľúbených aplikácií. Po prehliadačoch Google/Google Chrome dominovali v obľúbenosti aplikácie sociálnych médií - Facebook, Instagram, YouTube a piate miesto si rozdelili Twitter a komunikačná platforma WhatsApp. Sociálna sieť ľudí z biznisu – LinkedIn sa umiestnila na ôsmom mieste.

Štúdia tiež zistila, že existujú rozdiely vo vnímaní globálnych technologicko-inovatívnych vizionárov  medzi mileniálmi a lídrami tech odvetvia. Kým medzi tech lídrami sú za top vizionárov považovaní najmä generálny riaditeľ Google Sundar Pichai a generálny riaditeľ SpaceX a Tesly Elon Musk, mileniáli tech priemyslu sem zaradili aj generálneho riaditeľa Huawei Ren Zhengfei-a, generálneho riaditeľa Xiaomi Lei Jun-a a generálneho riaditeľa SoftBank Masayoshi Son-a.

© 2020 KPMG Slovensko spol. s r.o., slovenská spoločnosť s ručením obmedzeným a člen KPMG, siete nezávislých firiem pridružených ku KPMG International Cooperative, švajčiarskej právnickej osoby. Všetky práva vyhradené.

Spojte sa s nami

Chcete zlepšiť vaše podnikanie?

loading image Žiadosť o ponuku