KPMG a asistat Electrica în tranzacția de 752 mil. lei cu Fondul Proprietatea

KPMG a asistat Electrica în tranzacția de 752 mil. lei

KPMG a asistat recent Electrica, liderul pieței de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, în procesul de achiziție a participației de 22% în filialele sale de la Fondul Proprietatea. Tranzacția reprezintă cea mai atractivă oportunitate de investiție pe care Electrica a avut-o în ultimii trei ani și vine în sprijinul implementării strategiei Grupului.

media

Director, Marketing

KPMG in Romania

Conținut relevant

KPMG a oferit Electrica consultanță de M&A și reglementare pe parcursul tranzacției. Echipa de Deal Advisory a KPMG în România specializată în Energie și Resurse Naturale, condusă de Bogdan Văduva, Partener, și Mirela Ivanov, Director, a contribuit la succesul tranzacției prin expertiza deja dovedită în acest sector, precum și în aspecte financiare și de reglementare.

Bogdan a comentat: “Suntem încântați că am oferit asistență pentru Electrica, unul dintre clienții noștri strategici, și că, încă o data, echipa noastră dedicată și cu experiență vastă în sectorul energetic local a contribuit la succesul acestei tranzacții majore. Considerăm că pregătirea în cadrul sectorului energetic, angajamentul și abordarea noastră integrată, combinate cu eforturile excepționale ale echipei de conducere a Electrica au servit la obținerea beneficiilor tranzacției, facilitând totodată transformarea și creșterea Grupului.”

KPMG continuă să fie liderul pe piață serviciilor de consultantă M&A și are o experiență îndelungată în sectorul energetic din România. Asistența acordată Electrica completează rolul proeminent al KPMG în fiecare transformare majoră a sectorului incă din 2009 și continuă să intărească expertiza departamentelor sale specializate în piața de M&A și din domeniul Energie și Resurse Naturale. Tranzacția Electrica consolidează poziția KPMG de lider în consultanță în sectorul energetic și se adaugă portofoliului KPMG de tranzacții majore de succes, alături de achiziția de către Allianz Capital Partners a pachetului minoritar în E.ON Distribuție România sau Oferta Publică Inițială a Electrica pe Bursa de Valori București și Bursa de Valori Londra.

© 2019 KPMG România S.R.L., o societate cu răspundere limitată de drept român, membră a reţelei de firme independente KPMG afiliate la KPMG International Cooperative („KPMG International”), o entitate elveţiană. Toate drepturile rezervate.

KPMG International Cooperative (“KPMG International”) este o entitate elveţiană. Firmele membre ale reţelei de firme independente KPMG sunt afiliate la KPMG International. KPMG International nu oferă servicii pentru clienţi. Nicio firma din reţeaua KPMG nu are autoritatea de a obliga KPMG International sau oricare altă firmă din reţeaua KPMG faţă de terţi, şi nici KPMG International nu are autoritatea de a obliga o altă firmă membră din reţeaua KPMG.

Mai mult despre KPMG în România

Intrați în legătură cu KPMG.

loading image Cerere pentru ofertă de servicii profesionale