Firma doradcza KPMG International otrzymała tytuł Partnera Roku Microsoft w kategorii Global SI Digital Transformation 2020. KPMG zostało docenione m.in. za stworzenie bogatego zestawu rozwiązań i usług, innowacyjność oraz wyjątkową jakość pracy z Klientami. Nagroda w kategorii Global SI Digital Transformation 2020 przyznawana integratorom systemów, to wyróżnienie dla najlepszych partnerów firmy na świecie. Potwierdza ona doskonałość w zakresie innowacji i wdrażania rozwiązań opartych na technologiach Microsoft.

Dzięki wspólnemu opracowywaniu wiodących rozwiązań i usług, współpraca KPMG z Microsoft stała się istotnym czynnikiem pomagającym naszym Klientom w transformacji cyfrowej – zarówno od strony biznesowej, jak i technologicznej. Nasze usługi obejmują cały cykl życia transformacji, od strategii przez architekturę, opracowanie docelowych modeli operacyjnych po wdrożenie. Pomagamy naszym Klientom w tak kluczowych obszarach jak transformacja do chmury obliczeniowej, rozwój i wdrażanie inteligentnych aplikacji biznesowych, inteligentne miejsce pracy, wykorzystanie w biznesie sztucznej inteligencji (AI), zaawansowana analityka danych oraz cyberbezpieczeństwo. Warto również pamiętać, że KPMG w Polsce będąc strategicznym partnerem Microsoft przystąpiło do prestiżowego programu Cloud Elite. Jego celem jest podnoszenie kwalifikacji w dziedzinie rozwiązań bazujących na technologiach chmurowych przez specjalistów zatrudnionych w wybranych polskich firmach, które odgrywają kluczową rolę w cyfryzacji instytucji i przedsiębiorstw – mówi Krzysztof Radziwon, partner, szef działu Business Advisory w KPMG w Polsce.

Nagroda Microsoft Partner of the Year jest przyznawana partnerom firmy, którzy w ciągu ostatniego roku opracowali i dostarczyli wyjątkowe rozwiązania oparte na technologii Microsoft. Wyróżnienia przyznawane są w kilku kategoriach, natomiast zwycięzcy zostali wyłonieni spośród ponad 3 300 zgłoszonych nominacji z ponad 100 krajów na świecie.

Współpraca na rzecz transformacji cyfrowej

W 2019 roku KPMG podpisało pięcioletnie porozumienie z Microsoft. Na jego mocy firmy wspólnie tworzą nowe możliwości wykorzystania chmury obliczeniowej, sztucznej inteligencji i mechanizmów cyberbezpieczeństwa. Oferta dotyczy obszaru transformacji procesów biznesowych, transformacji IT, regulacji czy też zgodności z przepisami. Partnerzy łączą doświadczenie w tworzeniu nowych modeli biznesowych i technologii z wiedzą na temat zmian warunków rynkowych, obszarami compliance i zarządzania ryzykiem. Powyższe elementy, wsparte o usługi chmurowe Microsoft pomagają przyspieszać transformację biznesu w „nowej rzeczywistości”.

Siła i jakość naszych usług wynika z możliwości firm, które nas wspierają w ich rozwoju. KPMG jest jednym z kluczowych partnerów Microsoft, który jednocześnie sam przechodzi proces transformacji. Właśnie dlatego wzmacniają oni swoje kompetencje w zakresie wykorzystania technologii do spełniania rosnących wymagań i regulacji rynkowych – mówi Wojciech Życzyński, Członek Zarządu polskiego oddziału MicrosoftWspólnie wspieramy się w obszarze transformacji biznesowej i inspirujemy w kwestii innowacji – dodaje.

KPMG z powodzeniem wykorzystuje usługi chmurowe Microsoft Azure oraz rozwiązania Business Applications w tym w szczególności Power Platform i Dynamics 365 jako podstawę globalnej platformy, która wzmacnia cyfrową ofertę firmy. W tym celu KPMG korzysta z możliwości trzech chmur Microsoft. W roku 2019/2020 KPMG znalazło się w gronie top 1% partnerów Microsoftu w zakresie wdrażania Dynamics, zyskując prestiżowy tytuł Inner Circle for Microsoft Business Applications.

Kontakt dla mediów:

Jakub Malczewski, e-mail: jmalczewski@kpmg.pl, tel.: (22) 528 15 72 lub 605 511 308

Patrycja Kowalczyk, e-mail: patrycjakowalczyk@kpmg.pl, tel.: (22) 528 11 87 lub 664 718 676

Krzysztof Krzyżanowski, e-mail: kkrzyzanowski@kpmg.pl, tel.: (22) 528 11 14 lub 508 047 582

O Microsoft:

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) napędza cyfrową transformację w erze inteligentnej chmury (Intelligent Cloud) oraz inteligentnych urządzeń (Intelligent Edge). Misją firmy jest umożliwianie każdej osobie i organizacji na świecie, by osiągały więcej. Microsoft dostarcza platformę rozwiązań, które są dla innych fundamentem do rozwoju – lepszego życia obywateli, transformacji polskich przedsiębiorstw, szkół, urzędów i ekspansji polskich firm IT – Partnerów Microsoft – którzy tworzą własne rozwiązania w oparciu o technologię Microsoft. Aspiracją firmy w Polsce jest przyczynianie się do powstania Polskiej Doliny Cyfrowej, w której technologia pozwala akcelerować rozwój polskich przedsiębiorstw i organizacji.

Microsoft Corporation powstał w 1975 roku w USA, a polski oddział firmy istnieje od 1992 r. W Polsce Microsoft jest reprezentowany przez blisko 500 menedżerów i specjalistów, którzy na co dzień wspierają klientów i  partnerów firmy w cyfrowej transformacji. Więcej na stronie microsoft.pl.

Kontakt dla mediów:

Anna Klimczuk, e-mail: anna.klimczuk@microsoft.com, tel.: 609 991 290