close
Share with your friends

Privatumas

Privacy

Paskutinį kartą atnaujinta 2021 m. sausio 4 d.

„KPMG Baltics“, UAB, (adresas: Lvovo g. 101, LT-08104 Vilnius, Lietuva, el. paštas: info@kpmg.lt) (toliau – „KPMG“) kaip asmens duomenų valdytojo pareiga yra jam patikėtos informacijos konfidencialumo ir privatumo užtikrinimas. Vadovaudamasi šiuo esminiu principu, KPMG yra įsipareigojusi užtikrinti tinkamą internete surinktų asmens informacijos (toliau – „asmens duomenys“ arba „asmenį identifikuojanti informacija“) apsaugą ir naudojimą.

Mūsų tikslas yra tvarkyti tik tuos asmens duomenis, kuriuos savo noru pateikia mūsų svetainės lankytojai, kad galėtume teikti jiems informaciją ir (arba) paslaugas arba teikti informaciją apie įdarbinimo galimybes. Maloniai prašome susipažinti su šia privatumo politika, kad sužinotumėte, kaip renkame, naudojame, bendriname ir saugome gautus asmens duomenis.

1. Asmens duomenų rinkimas ir naudojimas

    1.1 Kokią informaciją renkame

    1.2 Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

    1.3 Automatinis asmens duomenų rinkimas

    1.4 Socialinių tinklų valdikliai ir programos

    1.5 Vaikai

    1.6 Tiesioginė rinkodara

2. Asmenį identifikuojančios informacijos bendrinimas ir perdavimas

    2.1 Perdavimas KPMG įmonių tinkle

    2.2 Perdavimai trečiosioms šalims ir trečiosioms valstybėms

3. Pasirinkimai

4. Prieiga

5. Duomenų saugumas ir vientisumas

6. Nuorodos į kitas svetaines

7. Šios politikos pakeitimai

8. Politikos klausimai ir vykdymas

 

1. Asmens duomenų rinkimas ir naudojimas

1.1 Kokią informaciją renkame

Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, jei juos mums pateikiate, pvz., norėdami gauti korespondenciją į pašto dėžutę arba registruotis gauti tam tikras paslaugas. Kai kuriais atvejais jau esate anksčiau pateikę savo asmens duomenis KPMG (pavyzdžiui, jei esate buvęs darbuotojas). Kai nusprendžiate prisiregistruoti arba prisijungti prie KPMG svetainės naudodami trečiosios šalies teikiamą prisijungimo paslaugą, kuri patvirtina Jūsų tapatybę ir susieja Jūsų socialinio tinklo prisijungimo informaciją (pvz., „LinkedIn“, „Google“ arba „Twitter“) su KPMG, renkame visą informaciją arba turinį (pvz., vardą ir el. pašto adresą), reikalingą registruojantis ar prisijungiant, kurią bendrinti su mumis leidote socialinio tinklo paslaugos teikėjui. Kita mūsų renkama informacija priklauso nuo Jūsų privatumo nustatymų, kuriuos pasirinkote socialiniame tinkle, todėl prašome peržiūrėti taikomos paslaugos privatumo pranešimą ar politiką.
Jums prisiregistravus ar pateikus asmens duomenis KPMG, naudosime šią informaciją taip, kaip išdėstyta šiame privatumo pranešime. Jūsų asmens duomenys nebus naudojami kitiems tikslams, nebent tam gautume papildomą Jūsų sutikimą arba toks naudojimas būtų numatytas teisės aktuose ar profesiniuose standartuose. Pavyzdžiui, jei prisiregistruojate KPMG svetainėje ir pateikiate informaciją apie savo pageidavimus, naudosime šią informaciją, kad pritaikytume naudotojo patirtį asmeniniams poreikiams. Kai prisiregistruojate ar prisijungiate naudodami trečiosios šalies teikiamą vieno naudotojo prisijungimo paslaugą, galime atpažinti Jus kaip tą patį naudotoją skirtinguose Jūsų naudojamuose įrenginiuose ir pritaikyti naudotojo patirtį asmeniniams poreikiams kitose Jūsų lankomose KPMG svetainėse. Jei pateikiate mums savo reziumė ar gyvenimo aprašymą (CV) kaip paraišką įsidarbinti KPMG, mes naudosime Jūsų pateiktą informaciją, kad galėtumėme Jums pasiūlyti darbo vietą KPMG.
Tam tikrais atvejais, kai esate užsiregistravę norėdami gauti konkrečias paslaugas, laikinai saugosime Jūsų el. pašto adresą, kol gausime Jūsų pateiktos informacijos patvirtinimą el. paštu (t. y. kai siunčiame el. laišką registracijos metu nurodytu el. pašto adresu, kad būtų patvirtinta prenumeratos užklausa).
 

1.2 Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Paprastai KPMG renka asmens duomenis tik tokia apimtimi, kuri yra būtina įgyvendinti Jūsų užklausą. Prireikus papildomos, neprivalomos informacijos, informuosime Jus apie tai ją rinkdami.

Teisės aktai leidžia mums tvarkyti asmens duomenis tol, kol turime pagrindą tą daryti. Teisės aktai įpareigoja mus informuoti Jus apie duomenų tvarkymo teisinius pagrindus. Tvarkydami Jūsų asmens duomenis remiamės vienu iš šių teisinių pagrindų:
• Sutarties vykdymo pagrindas. Taikomas, kai Jūsų asmens duomenų tvarkymas yra būtinas vykdyti mūsų įsipareigojimus Jums pagal sutartį;
• Teisinis įsipareigojimas. Taikomas, kai esame įpareigoti įstatymų tvarkyti Jūsų asmens duomenis, pvz., mokesčių apskaitos tikslais, teikti informaciją viešojo valdymo arba teisėsaugos institucijoms;
• Teisėtų interesų pagrindas. Tvarkome Jūsų asmens duomenis, kai turime teisėtą interesą vykdydami teisėtą veiklą ir toks duomenų tvarkymas nepažeidžia Jūsų interesų;
• Jūsų sutikimo pagrindas. Tam tikrais atvejais tvarkysime Jūsų asmens duomenis, tik jei prieš tai gausime Jūsų sutikimą. Sutikimą tvarkyti duomenis galite atsiimti bet kuriuo metu susisiekę su KPMG el. p. adresu privacy@kpmg.lt.
Aukščiau įvardytų teisėtų interesų pavyzdžiai:
• Teikiame informaciją, susijusią su mūsų vykdoma veikla, taip pat informaciją apie paslaugas ir karjeros galimybes svetainės lankytojams.
• Nagrinėjame klausimus, kuriuos pateikiate mūsų svetainėje.
• Stengiamės užkirsti kelią apgaulei bei nusikaltimams ir apsaugoti naudojamas IT sistemas.
•  Gerinamenaudotojo naršymo internete patirtį ir tobuliname KPMG internetinio puslapio našumą, patogumą bei efektyvumą.
• Vykdome ir analizuojame rinkodarą.
• Vykdome savo įmonės ir socialinės atsakomybės įsipareigojimus.
• Užtikriname ES pagrindinių teisių chartijos 16 ir 17 straipsniuose numatytų pagrindinių teisių įgyvendinimą, įskaitant laisvę užsiimti verslu ir teisę į nuosavybę.

Tam tikrais atvejais mūsų renkami asmens duomenys taip pat gali apimti specialiųjų kategorijų asmens duomenis, įskaitant fizinio asmens rasinę ir etninę kilmę, politines pažiūras, religinius įsitikinimus ir kitus panašaus pobūdžio įsitikinimus, narystę profesinėse sąjungose, sveikatos duomenis ir duomenis apie įtariamą arba įvykdytą nusikalstamą veiką, kiekvienu atveju, kai tai leidžia įstatymai.

1.3 Automatinis asmens duomenų rinkimas

Tam tikrais atvejais KPMG arba mūsų pasitelkiami paslaugų teikėjai naudoja slapukus (angl. cookies), žiniatinklio indikatorius (angl. web beacons) ir kitas technologijas tam, kad automatiškai rinktų tam tikrą informaciją apie Jus, kai lankotės mūsų svetainėje bei rašote mums el. paštu. Rinkdami šiuos duomenis galime pritaikyti svetainę Jūsų poreikiams, tobulinti KPMG įtakos internete veiksmingumą ir sekti mūsų taikomų rinkodaros sprendimų efektyvumą.

1.3.1 IP adresai
IP adresas yra skaičius, suteikiamas Jūsų kompiuteriui jungiantis prie interneto. Jis leidžia kompiuteriams ir serveriams atpažinti vienas kitą ir dalintis duomenimis. Apsilankius mūsų tinklalapyje, IP adresas gali būti užfiksuotas sistemų diagnostikos ir apsaugos tikslais. Ši informacija taip pat gali būti naudojama sudarant rodiklius, pagal kuriuos nustatomas interneto tinklalapio lankomumas bei naudingumas.

1.3.2 Slapukai

Slapukai paprastai bus išsaugomi Jūsų kompiuteryje arba kitame įrenginyje, kuriuo jungiatės prie interneto kiekvieną kartą, kai apsilankote mūsų svetainėje. Tai leidžia mums įsiminti Jūsų kompiuterį ar įrenginį ir padeda siekti kitų tikslų.
Kai kuriuose mūsų tinklalapiuose Jums bus pateiktas informacinis pranešimas su prašymu sutikti dėl slapukų naudojimo. Jei neduosite sutikimo, Jūsų kompiuteris ar kitas įrenginys nebus tikslingai sekamas rinkodaros tikslais. Slapukai būtini tinklalapio funkcionavimui (angl. user-input) vis tiek bus naudojami siekiant užtikrinti tinkamą svetainės funkcionavimą. Tokie slapukai nebus blokuojami naudojant šią pranešimo reklamjuostę. Jūsų pasirinkimas dėl slapukų naudojimo yra išsaugomas atskirame slapuke, kurio galiojimo terminas yra 90 dienų. Norėdami atšaukti sutikimą, tai galite padaryti išvalydami interneto naršyklės slapukus.
Dauguma interneto naršyklių automatiškai priima slapukus, tačiau Jūs galite pakeisti naršyklės nustatymus ir užblokuoti slapukų naudojimą. Šiuos nustatymus galite rasti naršyklės meniu „Daugiau įrankių“ (angl. More tools) arba „Nustatymai“ (angl. Preferences). Taip pat galite bet kuriuo metu ištrinti slapukus iš savo įrenginio. Jeigu nuspręsite atsisakyti slapukų, Jums gali būti nepasiekiamas visas mūsų tinklalapių funkcionalumas.
Daugiau informacijos apie tai, kaip valdyti slapukus, galite rasti naršyklės pagalbiniame faile arba svetainėje www.allaboutcookies.org.


Toliau pateikiame svetainėje naudojamų slapukų sąrašą:

Tikslas

Aprašymas

Rūšis ir galiojimas

Būtinieji veikimo slapukai (t. y. naudotojo naršyklės veikimo slapukai)

Mūsų tinklalapiai sukurti naudojant dažnai naudojamas interneto platformas. Jose yra integruoti slapukai, kurie padeda spręsti suderinamumo problemas (pvz., naršyklės tipo nustatymas) ir pagerinti veikimą (pvz., greitesnis turinio įkėlimas).

Seanso

Ištrinami uždarius naršyklę

Saugumo slapukai (pvz., Asp .NET)

Jei registruojatės norėdami patekti į ribojamą zoną, slapukai užtikrins, kad įrenginys būtų prijungtas, kol esate svetainėje. Norint patekti į ribojamas zonas reikės naudotojo vardo ir slaptažodžio.

Seanso
Ištrinami uždarius naršyklę
 

Svetainės nuostatos

Mūsų slapukai gali įsiminti Jūsų svetainės nuostatas (pvz., kalbą) arba pagerinti jūsų patirtį (pvz.,  suasmenintampasisveikinimui ar turiniui). Tai taikoma tose zonose, kuriose registravotės norėdami gauti prieigą arba sukurti paskyrą.

Seanso

Ištrinami uždarius naršyklę

Analitiniai slapukai 

Naudojame keletą trečiųjų šalių analitinių įrankių, kuriais analizuojame, kaip svetainės lankytojai naudojasi ja. Tai suteikia galimybę gerinti kokybę ir turinį svetainėje kpmg.com. Apibendrinti statistiniai duomenys apima bendrą apsilankymų ar puslapio peržiūrų skaičių ir puslapius, kurie buvo aplankyti prieš atidarant mūsų tinklalapius.

Nuolatinis, bet bus ištrintas automatiškai po dvejų metų, jei daugiau nesilankysite svetainėje kpmg.com

Svetainės lankytojų atsiliepimai

Naudojame trečiųjų šalių apklausos įrankį, skirtą apklausti nustatytą procentinę dalį lankytojų apie jų patirtį. Slapukai naudojami siekiant išvengti tų pačių lankytojų pakartotinės apklausos.
Pirmasis slapukas (1) nustatomas, jei lankytojas nepakviečiamas dalyvauti apklausoje, ir naudojamas išvengti lankytojų pakvietimo apklausai po pirmojo tinklalapio peržiūros.
Antrasis slapukas (2) nustatomas, jei lankytojas pakviečiamas dalyvauti apklausoje, ir naudojamas išvengti pakartotinio pakvietimo per 90 dienų tam pačiam lankytojui.
 

1 Seanso
Ištrinami uždarius naršyklę
2 Nuolatinis
Ištrinamas automatiškai po 90 dienų arba pateikus kvietimą apklausai.
 

Bendrinimo slapukai

Naudojame trečiųjų šalių socialinių tinklų valdiklius arba mygtukus teikti papildomas funkcines galimybes: bendrinti mūsų tinklalapių turinį socialinių tinklų svetainėse ir el. paštu. Naudojantis šiais valdikliais ar slapukais Jūsų įrenginyje gali būti išsaugojamas slapukas, palengvinantis paslaugos naudojimą, užtikrinantis Jūsų veiklos rodymą tinklalapiuose (pvz., atnaujinama bendrinimų skaičiavimo soc. tinkluose atmintinė) ir įrašantis informaciją apie Jūsų veiklą internete bei mūsų tinklalapiuose. Rekomenduojame peržiūrėti kiekvieno teikėjo privatumo informaciją prieš naudojant tokias paslaugas.

Nuolatinis, bet bus ištrintas automatiškai po dvejų metų, jei daugiau nesilankysite svetainėje kpmg.com

Kiti trečiųjų šalių įrankiai ir valdikliai, teikiantys papildomą funkcionalumą, gali būti naudojami atskiruose svetainės tinklalapiuose. Naudojant šiuos įrankius ar valdiklius įrenginyje gali būti išsaugoti slapukai, palengvinantys paslaugos naudojimą ir užtikrinantys tinkamą tinklalapių veikimą.

Slapukai patys savaime neatskleidžia Jūsų el. p. adreso ir kitaip Jūsų neidentifikuoja. Vertindami tinklalapio veiklą mes naudojame skirtingus identifikatorius, tame tarpe ir IP adresus, bet tik siekdami nustatyti unikalių svetainės lankytojų skaičių ir jų geografinį pasiskirstymą, o ne išskirti konkrečius vartotojus.
NARŠYDAMI MŪSŲ SVETAINĖJE AR PRISIJUNGDAMI PRIE SAVO ASMENINĖS PASKYROS SUTINKATE, KAD JŪSŲ KOMPIUTERYJE AR KITAME ĮRENGINYJE BŪTŲ IŠSAUGOTI TINKLALAPIUI VEIKTI BŪTINI SLAPUKAI.

1.3.3 „Google Analytics“

KPMG naudoja „Google Analytics“ paslaugas. Daugiau informacijos apie tai, kaip KPMG naudojasi „Google Analytics“ paslaugomis, galite rasti čia: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
„Google“ yra sukūrusi naršyklės papildinį „Google Analytics Opt-out Add-on“, kurį naudodami svetainės lankytojai gali nuspręsti, kaip „Google Analytics“ paslaugos bus naudojamos renkant jų duomenis. Iš papildinio į „Google Analytics JavaScript“ žymą (ga.js) perduodamas pranešimas, kad informacija apie apsilankymą svetainėje negali būti siunčiama „Google Analytics“ paslaugoms. Naršyklės papildinys „Google Analytics Opt-out Add-on“ neapriboja informacijos siuntimo į svetainę ar kitas žiniatinklio analizės paslaugas.

1.3.4 Žiniatinklio indikatoriai

Žiniatinklio indikatorius yra nedidelis vaizdo failas tinklalapyje, kuris gali būti naudojamas surinkti informacijai iš lankytojo kompiuterio, pvz., IP adresas, laikas, kada turinys buvo peržiūrėtas, naršyklės tipas ir anksčiau to paties serverio nustatyti slapukai. KPMG žiniatinklio indikatorius naudoja griežtai laikydamasi taikomų įstatymų.
KPMG ar jos pasitelkiami paslaugų teikėjai gali naudoti žiniatinklio indikatorius sekti įdarbinimo ir rinkodaros paslaugas teikiančių trečiųjų šalių svetainių efektyvumą arba rinkti apibendrintus lankytojų statistikos duomenis ir valdyti slapukus.
Galite apriboti žiniatinklio indikatorių funkcijas uždrausdami jų veikimui reikalingus slapukus. Žiniatinklio indikatorius vis tiek gali įrašyti nuasmenintą apsilankymą iš Jūsų IP adreso, bet slapukų informacija nebus įrašyta.
Kai kuriuose naujienlaiškiuose ir kitose komunikacijos priemonėse galime stebėti gavėjų veiksmus, pvz., kiek gavėjų atidarė el. laiške įterptas nuorodas. Surinktą informaciją naudojame siekdami nustatyti naudotojų susidomėjimą ir gerinti naudotojų patirtį ateityje.

1.3.5 Vietos nustatymo priemonės
KPMG gali rinkti ir naudoti informaciją apie Jūsų kompiuterio ar mobiliojo įrenginio geografinę vietą. Šie vietos nustatymo duomenys, Jums leidus, renkami siekiant teikti Jums tokią informaciją, kuri, mūsų manymu, gali jus dominti pagal Jūsų geografinę vietą, bei tobulinti nustatytoje vietoje teikiamus produktus ir paslaugas.

1.4 Socialinių tinklų valdikliai ir programos

KPMG tinklalapiuose gali būti įterpta bendrinimo funkcija per trečiųjų šalių socialinių tinklų programas, pvz., programos „Facebook“ mygtukas „Patinka“ ir „Twitter“ valdiklis. Šios socialinių tinklų programos rinks ir naudos informaciją pagal tai, kaip naudojatės KPMG svetaine (žr. informaciją apie bendrinimo slapukus aukščiau). Asmens duomenis, kuriuos pateikiate naudodamiesi tokiomis socialinių tinklų programomis, dažnai gali pateikti ir naudoti kitų socialinių tinklų programų naudotojai. Toks duomenų perdavimas yra reglamentuojamas programos valdytojo privatumo politikoje. Mes nekontroliuojame tokių valdytojų ir neprisiimame atsakomybės už juos ir už tai, kaip jie tokią informaciją naudoja.
Be to, KPMG svetainė gali suteikti prieglobą tinklaraščiams, forumams, sutelktinių išteklių panaudojimui ir kitoms programoms ar paslaugoms (kartu „socialinių tinklų funkcijos“). Socialinių tinklų funkcijų naudojimo tikslas – palengvinti žinių ir turinio dalijimąsi. Visi asmens duomenys, kuriuos pateikiate naudodamiesi KPMG socialinių tinklų funkcijomis, bus bendrinami su kitais to socialinio tinklo naudotojais (jei nenurodyta kitaip duomenų rinkimo metu), kurių mes dažnai arba apskritai nekontroliuojame.

1.5 Vaikai
KPMG supranta, kaip svarbu apsaugoti vaikų privatumą, o ypač internetinėje erdvėje. Mūsų svetainė nėra specialiai pritaikyta ar skirta jaunesniems nei 13 metų vaikams. Niekada sąmoningai nerinksime ir nenaudosime informacijos apie jaunesnius nei 13 metų asmenis, išskyrus atvejus, kai tai reikalinga teikiant profesionalias paslaugas.

1.6 Tiesioginė rinkodara
Jūsų asmens duomenis tvarkome, kad galėtume Jums siųsti tiesioginės rinkodaros informaciją, pavyzdžiui, apie:
• seminarus, konferencijas,
• KPMG įvykius ir renginius,
• sektoriaus naujienas.

Asmens duomenų kategorijos

Teisinis pagrindas

Saugojimo laikotarpis

- Vardas
- Pavardė
- El. pašto adresas
- Pareigos
- Įmonė

Sutikimas arba KPMG teisėti interesai teikti informaciją apie KPMG paslaugas, įvykius ir reikšmingas sektoriaus naujienas.

Tol, kol sutinkate gauti tiesioginės rinkodaros informaciją – kol neatsiimate sutikimo arba nepareiškiate nusiskundimo dėl asmens duomenų tvarkymo.


 

Turite teisę bet kuriuo metu atsiimti sutikimą arba atsisakyti el. paštu siunčiamos tiesioginės rinkodaros informacijos vienu iš šių būdų:
• Paspauskite nuorodą „Atsisakyti naujienlaiškio“ gauto el. laiško poraštėje.
• Parašykite mums adresu privacy@kpmg.lt
Gavę užklausą nebesiųsime tiesioginės rinkodaros el. laiškų. Jei atsiimsite sutikimą, tai nepaveiks duomenų tvarkymo, vykdyto tuo metu, kol galiojo Jūsų sutikimas.
Duomenų tvarkymo veikloje naudojamės paslaugomis, kurias teikia SIA „Mailigen“, kuri gauna Jūsų asmens duomenis iš mūsų kaip duomenų tvarkytojo ir mūsų vardu siunčia tiesioginės rinkodaros informaciją el. paštu.
 

2. Asmens duomenų bendrinimas ir perdavimas

2.1 Perdavimas KPMG įmonių tinkle
Priklausomai nuo konkrečių aplinkybių galime bendrinti Jūsų duomenis su kitomis KPMG tinklo įmonėmis narėmis (pvz., vykdant tarptautinius projektus), su „KPMG International“ ir kitomis įmonėmis narėmis, kai tai yra būtina laikantis teisinių ir reguliavimo įpareigojimų. Kitos KPMG tinklo dalys taip pat dalyvauja teikiant paslaugas mums ir Jums, pavyzdžiui, suteikiant prieglobą ir palaikant IT programas, teikiant tam tikros formos draudimą įmonėms narėms ir klientams, atliekant klientų konfliktų patikrinimus ir vykdant pinigų plovimo prevenciją, teikiant paslaugas projektų metu ir pan., kurios yra reikalingos vykdant KPMG veiklą. Šis duomenų bendrinimas yra paremtas teisėtu interesu perduoti asmens duomenis grupės įmonėms vidinio administravimo tikslais arba toks duomenų tvarkymas yra būtinas laikantis teisinių įsipareigojimų. Jei tai atliekame, asmens duomenys ir toliau išlieka apsaugoti, siekiant užtikrinti, kad nėra grėsmės fizinių asmenų apsaugai, kurią garantuoja Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas.

2.2 Perdavimai trečiosioms šalims ir trečiosioms valstybėms
Nesidalijame Jūsų asmens duomenimis su trečiosiomis šalimis, išskyrus kai tai reikalinga mūsų teisėtiems profesiniams ir verslo poreikiams, vykdant Jūsų užklausas ir (arba) kai to reikalaujama arba leidžiama pagal įstatymus arba profesinius standartus. Be to, priklausomai nuo konkrečių aplinkybių KPMG gali perduoti tam tikrus asmens duomenis su mumis ar mūsų vardu dirbančioms įmonėms už EEE ribų šioje Privatumo politikoje aprašytais tikslais. KPMG taip pat gali saugoti asmens duomenis už EEE ribų. Galime siųsti asmens duomenis į šias valstybes, kuriose yra KPMG įmonės narės. Jei tai darome, Jūsų asmeninė informacija ir toliau bus apsaugota pagal sutartis, kuriose yra standartiniai duomenų apsaugos straipsniai, suformuluoti pagal Europos Komisijos patvirtintą formą, ir kurios yra sudarytos su tomis organizacijomis, kurios nepriklauso EEE.
KPMG neperduoda Jūsų pateikiamų asmens duomenų jokioms trečiosioms šalims, kurios galėtų naudoti šiuos duomenis tiesioginei rinkodarai.

3. Pasirinkimai

Paprastai nereikalaujame pateikti asmens duomenis KPMG, tačiau prašysime pateikti tam tikrus asmens duomenis, kad gautumėte papildomą informaciją apie mūsų teikiamas paslaugas ir įvykius. Taip pat tam tikrais atvejais prašysime Jūsų leidimo naudoti asmens duomenis, o Jūs galite pasirinkti, ar suteikti tokį leidimą. Jei sutiksite dėl tam tikrų paslaugų ar informacinių pranešimų gavimo, pavyzdžiui, el. naujienlaiškio, galėsite bet kuriuo metu atsisakyti prenumeratos. Jums nusprendus atsisakyti paslaugos ar informacinių pranešimų prenumeratos, pasistengsime nedelsiant pašalinti Jūsų duomenis, tačiau galime reikalauti papildomos informacijos prieš įvykdant užklausą.

Kaip nurodyta skyriuje „Slapukai“, jei norite uždrausti Jūsų stebėjimą naudojant slapukus mūsų tinklalapiuose, galite pašalinti slapukus iš savo naršyklės bei uždrausti tolimesnį tokių slapukų saugojimą. Atkreipkite dėmesį, kad atsisakius slapukų kai kurie tinklalapiai gali veikti netinkamai.

4. Duomenų subjektų teisės

Jei KPMG tvarko Jūsų asmens duomenis, turite šias teises:
• Teisė užduoti klausimus. Jei turite klausimų ar komentarų dėl asmens duomenų administravimo, susisiekite su mumis el. p. adresu privacy@kpmg.lt.
Susipažinimas ir taisymas. Turite teisę susipažinti su savo duomenimis, kuriuos tvarkome. Jei nuspręsime, kad privalome pateikti asmens duomenis Jums, pateiksime juos nemokamai. Prieš pateikdami asmens duomenis, galime paprašyti pateikti asmens tapatybę įrodančią informaciją ir kitą informaciją apie Jūsų santykį su mumis, kad galėtume nustatyti Jūsų asmens duomenis. Jei mūsų turimi asmens duomenys apie Jus yra neteisingi, turite teisę prašyti patikslinti šiuos duomenis.
• Teisė nesutikti su duomenų tvarkymu. Turite teisę nesutikti, kad tvarkytume Jūsų asmens duomenis, jei mes nebegalime jų naudoti.
• Kitos teisės. Jei manote, kad Jūsų asmens duomenų neturėtume tvarkyti, nes juos saugome per ilgai, turite teisę prašyti, kad juos ištrintume ar apribotume jų naudojimą. Tam tikrais atvejais taip pat turite teisę prašyti išduoti elektroniniu būdu saugomos informacijos kopiją.
Norėdami pasinaudoti savo teisėmis galite kreiptis į mus el. p. adresu privacy@kpmg.lt. Gavę Jūsų prašymą, vadovaudamiesi taikomais teisės aktais ir profesine praktika imsimės visų pagrįstų pastangų padėti įgyvendinti Jūsų teises.

5. Duomenų saugumas ir vientisumas

KPMG turi pagrįstas saugumo politikas ir vykdo procedūras, reikalingas asmens duomenims apsaugoti nuo neteisėto praradimo, netinkamo naudojimo, pakeitimo ar sunaikinimo. Nepaisant visų KPMG dedamų pastangų, atsižvelgti į visas įmanomas grėsmes ir garantuoti absoliučios asmens duomenų saugos nėra įmanoma. Siekdami užtikrinti maksimalią asmens duomenų apsaugą, asmens duomenų prieigą suteikiame tik tiems darbuotojams, kuriems prieiga prie šių duomenų yra būtina. Asmens duomenis tvarkantys asmenys yra įpareigoti užtikrinti jų konfidencialumą.

Dedame visas įmanomas pastangas, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tik: i) kol šie duomenys yra būtini vykdant Jūsų prašymą; ii) vykdant teisės aktuose, reglamentuose, politikose nustatytus ar vidinius įmonės reikalavimus arba iii) iki kol paprašysite sunaikinti Jūsų asmens duomenis. Konkretus duomenų saugojimo terminas priklauso nuo duomenų surinkimo pobūdžio ir aplinkybių. Turite teisę prašyti suteikti informaciją apie konkretų Jūsų asmens duomenų saugojimo laikotarpį susisiekę su KPMG el. p. adresu privacy@kpmg.lt.

6. Nuorodos į kitas svetaines

Atsižvelkite į tai, kad KPMG svetainėje gali būti nuorodų į kitas, įskaitant kitų KPMG įmonių valdomas svetaines, kurios reglamentuojamos ne šia privatumo politika, bet kitomis privatumo politikomis, kurios gali šiek tiek skirtis. Prieš atskleidžiant asmens duomenis rekomenduojame peržiūrėti kiekvienos lankomos svetainės privatumo politiką.

Registruodamiesi bet kurioje KPMG svetainėje ir tuomet naršydami kitoje KPMG svetainėje, kol vis dar esate prisijungę, sutinkate dėl asmens duomenų naudojimo pagal lankomos KPMG svetainės privatumo politiką.

7. Šios politikos pakeitimai

KPMG gali keisti šią privatumo politiką atsižvelgdama į esamą privatumo praktiką. Kiekvieną kartą atnaujinę privatumo politiką, atnaujinsime tinklalapio viršuje nurodytą atnaujinimo datą. Apie Jums aktualius Privatumo politikos pakeitimus būsite informuoti įprastomis mūsų naudojamomis komunikacijos priemonėmis.

 

8. Politikos klausimai ir vykdymas

KPMG yra įsipareigojusi apsaugoti Jūsų asmens duomenų privatumą internete. Jei turite klausimų ar komentarų dėl asmenį identifikuojančios informacijos administravimo, susisiekite su mumis el. p. adresu privacy@kpmg.lt. Šiuo adresu taip pat galite kreiptis, norėdami užduoti visus Jums kylančius klausimus dėl šio privatumo pranešimo laikymosi.
Patvirtinsime užklausos gavimą per 20 dienų ir stengsimės pateikti atsakymą per vieną mėnesį nuo jos gavimo. Jei Jūsų užklausa yra sudėtinga arba mes tuo metu esame gavę labai didelį užklausų kiekį, informuosime Jus, kad įvykdyti užklausą gali reikėti daugiau nei vieno mėnesio, ir stengsimės ją išspręsti per tris mėnesius nuo užklausos pateikimo. Galime priimti užklausą (ir tokiu atveju įgyvendinti vieną iš skyriuje „Jūsų teisės“ išvardytų priemonių) arba teisėtai ją atmesti.
Skundą dėl netinkamo asmens duomenų tvarkymo visada galite pateikti Lietuvos reguliavimo institucijai, atsakingai už asmens duomenų apsaugą, Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (https://www.vdai.lrv.lt). Pastaba. Asmenys turi teisę teikti skundus, įprastai reguliuotojams, esantiems darbovietėje, gyvenamojoje vietoje arba ten, kur įvykdytas pažeidimas (Europos Sąjungoje).
 

Priedas
Duomenų perdavimas trečiosioms šalims
Nesidalijame asmens duomenimis su trečiosiomis šalimis, išskyrus, kai tai reikalinga mūsų teisėtiems interesams – teisėtiems profesiniams ir verslo poreikiams, vykdant Jūsų užklausas ir (arba) kai to reikalaujama arba leidžiama pagal įstatymus arba profesinius standartus. Tai gali apimti:
• mūsų paslaugų teikėjus. Perduodame Jūsų asmens duomenis savo trečiųjų šalių paslaugų teikėjams (IT sistemų, prieglobos, darbo užmokesčio, kitų prekių ir paslaugų teikėjams bei konsultantams (teisiniams patarėjams). KPMG dirba su tokiais teikėjais, kurie gali tvarkyti Jūsų asmens duomenis mūsų vardu. KPMG perduoda jiems asmens duomenis tik tuomet, kai jie atitinka mūsų griežtus duomenų tvarkymo ir saugos standartus. Bendriname tik tuos asmens duomenis, kuriuos turėdami jie gali teikti paslaugas.
• mūsų reorganizaciją arba pardavimą kitai organizacijai. Paprastai KPMG taip pat atskleis asmens duomenis, susijusius su KPMG veiklos pardavimu, perdavimu kitam juridiniam asmeniui ar kitokiu perdavimu, su kuriuo siejami asmens duomenys.
• teismus, tribunolus, teisėsaugos arba reguliavimo institucijas. KPMG atskleis asmens duomenis, kad atsakytų į teismų, tribunolų, vyriausybės ar teisėsaugos institucijų užklausas, arba kai reikalinga arba racionalu laikytis taikomų įstatymų, teismo arba tribunolo nurodymų ar taisyklių, arba vyriausybės reglamentų.
• auditą. Asmens duomenis taip pat būtina atskleisti atliekant duomenų privatumo arba apsaugos auditą ir (arba) tiriant skundą ar apsaugos grėsmę arba atsakant į juos.
• draudimo bendroves. Mūsų profesinės taisyklės ir veiklos reikalavimai reiškia, kad turime reikšmingą verslo draudžiamąją apsaugą (mūsų „draudimo programa“). Tai būtina padedant kiekvienai KPMG tinklo įmonei narei padengti išlaidas, susijusias su ieškiniais, kurie gali kilti manant, jog teikiant paslaugas klientams įvyko klaida. Draudimo programai priklauso daug skirtingų draudimo rinkos dalyvių (pvz., brokeriai, draudimo ir perdraudimo įmonės, jų profesiniai patarėjai ir kitos trečiosios šalys, jei būtų iškelta pretenzija), kad ji veiktų efektyviai. Kai kurie iš šių draudimo rinkos dalyvių gali prašyti atskleisti Jūsų asmens duomenis. Draudimo rinkos dalyviai duomenis naudos prisiimdami draudimo programos draudimo riziką ir administravimą iškėlus ieškinį, su kuriuo galite būti susiję, ir kad būtų laikomasi teisinių ir reglamentavimo įsipareigojimų. Kai kurie iš šių draudimo rinkos dalyvių tvarkys šiuos duomenis mūsų vardu (kaip aukščiau aprašyti mūsų paslaugų teikėjai), tačiau kiti juos tvarkys nepriklausomai nuo mūsų.

1 „KPMG Baltics“, UAB yra Lietuvos ribotos atsakomybės įmonė, priklausanti Jungtinės Karalystės privačios ribotos atsakomybės įmonės KPMG International Limited vadovaujamam nepriklausomų KPMG įmonių narių pasauliniam tinklui. Visos teisės saugomos.