Adószeminárium-sorozatot indított a KPMG

Hasznos tudnivalók cégeknek kiküldetés vagy több országban történő munkavégzés kapcsán.

1000

A magánszemélyek nemzetközi munkavégzésével valamint speciális jövedelmek, foglalkoztatási struktúrák adózásával foglalkozó 5 alkalmas rendezvénysorozatot indított a KPMG. Célja, hogy a gyorsan változó szabályozási környezetben is hasznos tudnivalókkal szolgáljon a cégek számára olyan esetekre, amelyeknél munkavállalóik több országban végeznek munkát, például kiküldetés vagy több országban párhuzamosan történő munkavégzés keretében. Tekintettel arra, hogy ezekben a helyzetekben a magyar jogszabályokon túl uniós és egyéb nemzetközi előírásokat is alkalmazni szükséges, kiemelt figyelmet kell fordítani ezen munkavállalók adminisztratív, személyi jövedelemadó, és társadalombiztosítási ügyeinek kezelésére.

A KPMG szakértői a szabályok értelmezésében és alkalmazásában kívánnak segítséget nyújtani az egyes rendezvényeken, melyek során az elméleti tudnivalók mellett gyakorlati tapasztalataikat is ismertetik.

Első alkalommal, 2017. január 12-én az egyes hatóságok felé történő bejelentési kötelezettségek teljesítéséről volt szó, a kapcsolódó dokumentációk elkészítéséről uniós és harmadik országok állampolgárainak esetében. Továbbá az Adózás rendjéről szóló törvény munkáltatókat is érintő változásairól és a kifizetőt érintő legfontosabb év végi teendőkről Varga Árpád, a KPMG igazgatója, a Nemzeti Adóhatóság korábbi elnökhelyettese tartott előadást.

A következő, 2017. február 16-i alkalommal a rövid és hosszú távú kiküldetésekkel kapcsolatos adózási és járulék szabályok, valamint a nemzetközi vállalatok által alkalmazott adókiegyenlítési módszerek kerülnek szóba.