Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας

Ίσες ευκαιρίες και κουλτούρα ενσωμάτωσης

Ίσες ευκαιρίες και κουλτούρα ενσωμάτωσης (inclusion) βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων που θέτουν οι επιχειρήσεις

Αλκιβιάδης Σιαράβας

Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

KPMG στην Ελλάδα

Σχετικό περιεχόμενο

Κορυφαία στελέχη τίμησαν με την παρουσία τους την ψηφιακή εκδήλωση της KPMG που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η αξία της διαφορετικότητας (diversity), η κουλτούρα ενσωμάτωσης (inclusion), η προσέλκυση και η διακράτηση ταλέντων, η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής (work-life balance), αλλά και η επιρροή της πανδημίας ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν στην ψηφιακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η KPMG την Πέμπτη 4 Μαρτίου. Οικοδέσποινες της εκδήλωσης με τίτλο «Πανδημία: ευκαιρία για επίτευξη ισότητας στη διοίκηση των επιχειρήσεων;» οι Πέγκυ Βελλιώτου, Γενική Διευθύντρια, Συμβουλευτικές υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού και Γεωργία Σταματέλου, Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής Φορολογικού και Νομικού Τμήματος της KPMG στην Ελλάδα. Στη συζήτηση συμμετείχαν 6 καταξιωμένα στελέχη της αγοράς τα οποία ανταλλάξανε απόψεις για μια ευρεία γκάμα.

Οι αξίες του inclusion είναι ενσωματωμένες στο DNA της KPMG

O Αλκιβιάδης Σιαράβας, Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της KPMG στην Ελλάδα καλωσόρισε το κοινό, τις οικοδέσποινές και τους καλεσμένους της συζήτησης και αναφέρθηκε στις ίσες ευκαιρίες που προσφέρει η KPMG στους ανθρώπους της. «Στην KPMG ο σεβασμός προς τους άλλους έχει πρωταγωνιστικό ρόλο– αυτός άλλωστε είναι ο πυρήνας των αξιών μας και αυτό που πάντα πιστεύαμε. Ανέκαθεν προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και δίνουμε μεγάλη αξία στην μοναδικότητα του καθενός. Στην KPMG δεν κάνουμε διακρίσεις ως προς το φύλο, αλλά εστιάζουμε έμπρακτα αποκλειστικά στον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας. Αξίζει να σημειωθεί πως είμαστε η πρώτη εταιρεία που έκανε γυναίκα συνεταίρο το 1995, πρώτη ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες, την Δήμητρα Καραβέλη, ενώ σήμερα το 57% των εργαζομένων μας είναι γυναίκες» δήλωσε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, δίνοντας τη σκυτάλη σε μια παρουσίαση ηγεσίας με «δυνατό άρωμα γυναίκας» όπως ανέφερε.

Global Female Leaders Outlook: ευκαιρία για επίτευξη ισότητας των δύο φύλων η πανδημία

Από το βήμα της ψηφιακής εκδήλωσης η Πέγκυ Βελλιώτου, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας Global Female Leaders Outlook 2020, η οποία περιλαμβάνει για δεύτερη φορά Ελληνικά αποτελέσματα. Από την έρευνα παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις αξιοποιούν τις αλλαγές που φέρνει η νόσος COVID-19 και αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό τα όσα επιφυλάσσει η νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις τους. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι η κλιματική αλλαγή και η ανισότητα των φύλων αποτέλεσαν τα δύο βασικά ζητήματα που προσδιόρισαν οι γυναίκες σε ανώτερες θέσεις ως τομείς για τους οποίους αισθάνονται πίεση να δράσουν από τα ενδιαφερόμενα μέρη τους. Επιπλέον, τα νέα εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας και συνεργασίας επιτρέπουν την εργασία από οποιοδήποτε σημείο, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής των γυναικών σε ανώτερες θέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, η εξέλιξη του εργασιακού κύκλου, η ικανοποίηση των εργαζομένων, οι προσωπικές επιπτώσεις και τα κίνητρα των γυναικών σε ηγετικές θέσεις. Στην ερώτηση «ποια είναι η νέα πραγματικότητα;» η απάντηση είναι προδιαγεγραμμένη: είναι ψηφιακή οπότε βλέπουμε τις αλλαγές στην επικοινωνία και στην κουλτούρα. Η Πέγκυ Βελλιώτου κλείνοντας δήλωσε «Κοιτάμε όλους τους ανθρώπους με τις δεξιότητές τους, με τον τρόπο που έχουν μεγαλώσει επαγγελματικά και προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξάρτητα φύλου, ανεξάρτητα ηλικίας, εθνικότητας και άλλων διακρίσεων».

internation womans day webinar
international women's day webinar

© 2021 KPMG Σύμβουλοι Μονοπρόσωπη Α.Ε., Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία και μέλος του διεθνούς οργανισμού ανεξάρτητων εταιρειών-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Limited, ιδιωτική Αγγλική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγυητικές εισφορές. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Συνδεθείτε μαζί μας

Want to do business with KPMG?

loading image Αίτηση για προσφορά