Η KPMG International «ηγέτης» της αγοράς σε τρεις νέες ALM Intelligence εκθέσεις για το Ανθρώπινο Δυναμικό

Η KPMG International «ηγέτης» της αγοράς...

Οι πρόσφατες εκθέσεις «Vanguard» της ALM, οι οποίες αξιολογούν τις παγκόσμιες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ανέδειξαν την ηγετική θέση που κατέχει η KPMG στους τομείς της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Workforce Management), Λειτουργιών Ανθρώπινων Πόρων (HR Operations) και Διαχείρισης Αλλαγών και Επικοινωνίας (Change Management and Communications).

Αλκιβιάδης Σιαράβας

Marketing, Communications & Corporate Citizenship Manager

KPMG στην Ελλάδα

Οι πρόσφατες εκθέσεις «Vanguard» της ALM, οι οποίες αξιολογούν τις παγκόσμιες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ανέδειξαν  την ηγετική θέση που κατέχει η KPMG στους τομείς της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Workforce Management), Λειτουργιών Ανθρώπινων Πόρων (HR Operations) και Διαχείρισης Αλλαγών και Επικοινωνίας (Change Management and Communications).

«Η KPMG αναδεικνύεται ηγέτης του κλάδου σε τρεις εκθέσεις της ALM στις οποίες προβάλλονται οι παγκόσμιες εταιρείες οι οποίες θεωρείται ότι βρίσκονται «στην κορυφή της αγοράς» σήμερα με βάση τις ικανότητες, το βάθος της τεχνογνωσίας, την εξυπηρέτηση και την επίδραση στους πελάτες κατά την ανεξάρτητη εκτέλεση ολοκληρωμένων έργων σε όλο το φάσμα των αναγκών των πελατών», δηλώνει η Liz DeVito, Αναπληρώτρια Διευθύντρια και Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας Συμβουλευτικής Ανθρώπινων Πόρων της ALM Intelligence.

Πέραν των τριών εκθέσεων που την ανακηρύσσουν ηγέτη, η KPMG διακρίνεται ως «Κορυφαία» (Best in Class) στην έκθεση Workforce Management Consulting για τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει στην ανάπτυξη ικανοτήτων πελατών, ενώ η έκθεση HR Operations Consulting την ανακηρύσσει «Κορυφαία» (Best in Class) για το μοντέλο Powered Enterprise που εφαρμόζει.

Η Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια, της KPMG αναφέρει σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την αναγνώρισή μας ως «ηγέτης» σε 3 πρόσφατες εκθέσεις «Vanguard» της ALM για τις υπηρεσίες Διοίκησης Ανθρώπινου δυναμικού. Η KPMG τα τελευταία χρόνια επενδύει συστηματικά σε μεθοδολογίες και εργαλεία που υποστηρίζουν τις εταιρείες κατά την υλοποίηση κρίσιμων πρωτοβουλιών στη φάση του οργανωτικού και λειτουργικού μετασχηματισμού της επιχείρησής τους.

«Κορυφαία» ανάπτυξη ικανοτήτων πελατών

Η έκθεση Workforce Management Consulting επικροτεί τη μεθοδολογία διαμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζει η KPMG, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες ανάπτυξης ικανοτήτων πελατών που προσφέρει η KPMG ως «Κορυφαίες» και βαθμολογεί με άριστα τις υπηρεσίες της σε τρεις τομείς:

• «ξεχωρίζει για την παροχή μιας δομημένης προσέγγισης στον σχεδιασμό σεναρίων ανθρώπινου δυναμικού η οποία αξιοποιεί τον συνδυασμό των συνθηκών συνεργασίας, των δεδομένων και των πλεονεκτημάτων της KPMG. Η εν λόγω μεθοδολογία ξεχωρίζει για τον μη γραμμικό τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται, σύμφωνα με το πεδίο υλοποίησης του μετασχηματισμού της εταιρείας».
  • Ανακηρύσσοντας την KPMG ως «Κορυφαία» στην ανάπτυξη ικανοτήτων πελατών, η έκθεση αναφέρει: «Το μείγμα των διεισδυτικών εργαστηρίων, των προγραμμάτων εκμάθησης και ανάπτυξης και της ικανότητας συνδημιουργίας πελατοκεντρικών λύσεων της KPMG ξεχωρίζει καθώς ενθαρρύνει την ανάπτυξη των σωστών δεξιοτήτων και ικανοτήτων οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να συνεχίσουν τα προγράμματα μετασχηματισμού του ανθρώπινου δυναμικού τους».
  • Η KPMG κέρδισε, επίσης, την ανώτατη διάκριση για τις ισχυρές υπηρεσίες της στη σχεδίαση του «λειτουργικού συστήματος» και του «συστήματος διοίκησής» της, καθώς και στην «ανάπτυξη δεξιοτήτων πελατών», όπως επισημαίνει η έκθεση. Η έκθεση αναγνωρίζει ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης μεθοδολογίας της KPMG στην Ελλάδα, αυτό της εστίασης στην ανάγκη του πελάτη και προσαρμογής των λύσεων και των προτάσεων μας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

«Η KPMG εδραιώνει τον ηγετικό της ρόλο»

Στην έκθεση Vanguard με θέμα «HR Operations Consulting» (Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Λειτουργιών Ανθρώπινων Πόρων), η ALM αναλύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις ικανότητες των εταιρειών να: «ξεκλειδώσουν» την αξία του Ανθρώπινου Δυναμικού προς όφελος της επιχείρησης, να ενισχύουν τον επαγγελματισμό του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων και να ψηφιοποιούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω cloud. Η έκθεση επισημαίνει την οπτική «από έξω προς τα μέσα» της KPMG όσον αφορά στον μετασχηματισμό και ανακηρύσσει την KPMG «Κορυφαία» μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων:

• «Η KPMG έχει ενισχύσει τις προτάσεις συμβουλευτικής που προσφέρει για προσθήκη αξίας μέσω του μετασχηματισμού των Ανθρωπίνων Πόρων με τη βοήθεια του Change Things, μιας δομημένης διαδικασίας διαλόγου η οποία εισάγει την οπτική «από έξω προς τα μέσα» στη διαδικασία του μετασχηματισμού. Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύει τις ικανότητες των ομάδων συμβουλευτικής διοίκησης της KPMG οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν στη λύση συμβουλευτικής που παρέχεται μέσω του People and Change», επισημαίνει η έκθεση. «Χτίζοντας στρατηγικές ικανότητες πάνω σε ισχυρές τεχνικές ικανότητες στον τομέα των Ανθρωπίνων Πόρων, η KPMG εδραιώνει τον ηγετικό της ρόλο».
  • Αναλύοντας τα «λειτουργικά συστήματα», η ALM ανακηρύσσει την KPMG «Κορυφαία» χάρη στο μοντέλο παρεχόμενων υπηρεσιών Powered Enterprise το οποίο «ξεχωρίζει» για «τη σαφή μετάφραση των στρατηγικών σε απτές ενέργειες τις οποίες μπορεί κανείς να διαχειριστεί σε όλα τα επίπεδα».

Η έκθεση εξαίρει την «προσέγγιση top-down, bottom-up στον μετασχηματισμό Ανθρώπινων Πόρων» που υιοθετεί η KPMG για «εξισορρόπηση της υπερβολικής επικέντρωσης των πελατών στη λειτουργική αριστεία», επισημαίνοντας παράλληλα την προσέγγιση συμβουλευτικής που «επιτρέπει στην KPMG να καθοδηγεί τους πελάτες στη διαρκή βελτιστοποίηση, το οποίο επιτρέπει στο Τμήμα Ανθρώπινων Πόρων να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις για το πώς να επενδύει τους πόρους του». Η διάκριση στο τομέα αυτό ενισχύει την πεποίθησή μας ότι οι πελάτες μας και η αγορά αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στη φάση του λειτουργικού μετασχηματισμού και τη συμβολή της KPMG στην Ελλάδα.

Η έκθεση Change Management δίνει τα «εύσημα» στην KPMG για την προσέγγιση συμβουλευτικής της

Στην έκθεση «Vanguard» με θέμα Communications and Change Management Consulting (Συμβουλευτική Επικοινωνίας και Διαχείρισης της Αλλαγής), η ALM αξιολογεί την KPMG ως ηγέτη της αγοράς αναγνωρίζοντας το «πλαίσιο συζήτησης Change Things» και μια προσέγγιση συμβουλευτικής που ενισχύει τους εργαζόμενους των πελατών ώστε να ηγηθούν της οργανωτικής αλλαγής:

• «Η KPMG έχει εξελίξει την προσέγγισή της εστιάζοντας από τη διαδικασία στα επιχειρησιακά αποτελέσματα μέσω του πλαισίου διαλόγου Change Things με στόχο να ανανεώσει τη συνδεσιμότητα μεταξύ των πρακτικών συμβουλευτικής διοίκησης, ώστε οι γνώσεις και η εμπειρία να μπορούν να αξιοποιηθούν στο σημείο της επαφής με τον πελάτη. Η ανταπόκριση της αγοράς είναι θετική, με τους πελάτες να επιβεβαιώνουν την προσθήκη αξίας στην ικανότητά τους να ευθυγραμμίζουν καλύτερα το λειτουργικό μοντέλο για αλλαγή με τη στρατηγική της επιχείρησης και τους επιχειρησιακούς στόχους».
  • Αναγνωρίζοντας την προσέγγιση συμβουλευτικής της KPMG, η έκθεση αναφέρει: «Η οπτική της επιχείρησης όσον αφορά στη διαχείριση της αλλαγής είναι ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο δυναμικό  οι οποίοι εμπεριέχονται σε κάθε μετασχηματισμό επιχείρησης μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω της ξεκάθαρης επικοινωνίας και με την ενίσχυση της διαρκούς μάθησης ώστε οι εργαζόμενοι να ηγηθούν της αλλαγής». Εμείς εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε ότι είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση οποιασδήποτε αλλαγής η ενεργός συμμετοχή της ηγεσίας της εταιρείας, των εργαζόμενων που επηρεάζονται από αυτή καθώς και η ξεκάθαρη και σαφής επικοινωνία των στόχων και των αποτελεσμάτων της αλλαγής. Είναι ευχάριστο ότι αυτά τα χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας μας αναδεικνύονται μέσα από αυτή τη διάκριση της Vanguard» της ALM. Η ALM Intelligence είναι κορυφαία εταιρεία ερευνών αγοράς η οποία αναλύει και διερευνά αποκλειστικά τον παγκόσμιο κλάδο συμβουλευτικών υπηρεσιών από το 1970.

© 2024 KPMG Σύμβουλοι Μονοπρόσωπη Α.Ε., Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία και μέλος του διεθνούς οργανισμού ανεξάρτητων εταιρειών-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Limited, ιδιωτική Αγγλική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγυητικές εισφορές. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Συνδεθείτε μαζί μας