KPMG International: Οικονομικά Αποτελέσματα 2016

Η KPMG International ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά έσοδα του δικτύου ύψους 25,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ποσό που συνιστά αύξηση 8%

2016 KPMG IAR

Ανάπτυξη της KPMG International το 2016: Καινοτομία, νέες συνεργασίες και επένδυση στους ανθρώπους οι βασικοί άξονες

«Τα ισχυρά αποτελέσματα της KPMG για το οικονομικό έτος 2016, εν μέσω ενός παγκόσμιου περιβάλλοντος που συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από βραδεία ανάπτυξη, είναι μια απόδειξη του πάθους και της καινοτόμου σκέψης που χαρακτηρίζει το έργο μας», δήλωσε ο John Veihmeyer, Πρόεδρος της KPMG International. «Στο σημερινό ασταθές επιχειρηματικό κλίμα, οι στρατηγικές επενδύσεις μας στην τεχνολογία, τις συμμαχίες και τους ανθρώπους μας τροφοδοτούν την ανάπτυξή μας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και κλάδους υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2016, χιλιάδες εξαιρετικοί άνθρωποι προσλήφθηκαν σε όλο το δίκτυο της KPMG, και συνεχίσαμε να εστιάζουμε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Επιτυχία χτισμένη πάνω στην εξυπηρέτηση πελατών σε όλο τον κόσμο

Τα μέλη - εταιρείες του παγκόσμιου δικτύου της KPMG αναπτύχθηκαν και στις τρεις γεωγραφικές περιοχές:

• Τα έσοδα στην αμερικανική ήπειρο αυξήθηκαν κατά 9,6%, (Συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά 12%, Φορολογικές υπηρεσίες κατά 11,6% και Ελεγκτικές υπηρεσίες κατά 6,4%).
  • Η Ασία-Ειρηνικός επέδειξε αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το 2015, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 9,8%, έναντι 8,2% το προηγούμενο έτος, κυρίως χάρη στην μεγάλη αύξηση (20,7%) στις Συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα μεγάλη ανάπτυξη παρατηρήθηκε στην Αυστραλία, η οποία και πάλι κατέγραψε διψήφια ανάπτυξη, στην Ιαπωνία με 13,3%, στην Κορέα με 9,4% και στην Κίνα με 9,2%.
  • Αντανακλώντας ένα βελτιούμενο αλλά δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (οι χώρες EMA, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας) τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6%, έναντι αύξησης 4% το περασμένο έτος. Παρατηρήθηκε ισχυρή ανάπτυξη στις περιοχές: Ινδία (18,6%), Μέση Ανατολή και Νότια Ασία (10,7%) και Ιρλανδία (8,6%).

Η ανάπτυξη ανά κλάδο

• Ελεγκτικές υπηρεσίες
    Τα συνολικά έσοδα από τις Ελεγκτικές υπηρεσίες για το έτος αυξήθηκαν κατά 4,5%, στα 10,12 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες-μέλη της KPMG εξασφάλισαν και πάλι μια σειρά από σημαντικές συμφωνίες παροχής Ελεγκτικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου το οικονομικό έτος 2016 σηματοδότησε την πρώτη χρονιά εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις υπηρεσίες αυτές.
    «Διατηρούμε μια αδιάκοπη έμφαση στην ποιότητα του ελέγχου και συνεχίζουμε με ένα πολυετές πρόγραμμα επένδυσης αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε νέες τεχνολογίες ελέγχου. Οι τεχνολογίες αυτές μάς επιτρέπουν να παρέχουμε κατάλληλες συμβουλές σχετικά με τους επιχειρηματικούς κινδύνους των πελατών· επιπλέον, οι επενδύσεις μας στη γνωστική επεξεργασία και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων Data & Analytics των Ελεγκτών της KPMG θα συνεχίσουν να αυξάνουν την εμπιστοσύνη στο έργο μας», δήλωσε ο John Veihmeyer.
  • Φορολογικές υπηρεσίες
    Τα έσοδα από φορολογικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 8,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 5,56 δισεκατομμύρια δολάρια. «Σε έναν ολοένα και πιο διασυνδεδεμένο επιχειρηματικό κόσμο, το φορολογικό έργο που υλοποιείται για τους πελάτες καθίσταται όλο και πιο σημαντικό και σύνθετο. Οι πελάτες αναζητούν βοήθεια σε θέματα φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς και συμβουλές σχετικά με την έμμεση φορολογία αλλά και τις επιπτώσεις της φορολογικής πολιτικής σε κάθε χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της KPMG International.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες
    Τα υψηλά έσοδα της KPMG από Συμβουλευτικές υπηρεσίες αντανακλούν μια έμφαση στην καινοτομία. Τα συνολικά ετήσια έσοδα από Συμβουλευτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 11,5%, στα 9,74 δισεκατομμύρια δολάρια - ο ρυθμός ανάπτυξης εμφανίζεται αυξημένος σε σχέση με το 9,2% του οικονομικού έτους 2015.

Επενδύοντας στη μελλοντική ανάπτυξη

Η KPMG σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα 3 χρόνια σε νέες υπηρεσίες, τεχνολογία, συμμαχίες και εξαγορές, με έμφαση στα Data & Analytics, τη Στρατηγική, το Cyber Security, την Ψηφιακή Εργασία και τον Έλεγχο.

Μια κορυφαία επιλογή για τους ταλαντούχους εργαζόμενους

Το οικονομικό έτος 2016, η KPMG παρέμεινε εστιασμένη στο να είναι ο εργοδότης που επιλέγουν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι άνθρωποι. Περισσότεροι από 37 000 νέοι πτυχιούχοι και άλλοι επαγγελματίες που ξεκινούν τώρα τη σταδιοδρομία τους εντάχθηκαν στις εταιρείες-μέλη της KPMG, και περισσότεροι από 300 νέοι εξωτερικοί συνεργάτες και πάνω από 600 προαχθέντες συνεργάτες της KPMG εντάχθηκαν στις διοικητικές ομάδες της εταιρείας. Το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της KPMG αυξήθηκε κατά 8%, με σχεδόν 189 000 συνεργάτες και προσωπικό σε όλο τον κόσμο – αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της εταιρείας.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το οικονομικό έτος 2016

• Οι εταιρείες-μέλη της KPMG εξυπηρετούν πάνω από το 80% των εταιρειών της λίστας Global Fortune 500.
  • Oι συμμαχίες της KPMG με επιχειρήσεις του τεχνολογικού κλάδου όπως η IBM, η Microsoft και η Oracle, επέκτειναν το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών που βασίζονται στην τεχνολογία.
  • H KPMG ανακηρύχθηκε ηγέτης στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφάλειας των πληροφοριών από τη Forrester Research, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία για τις τρέχουσες υπηρεσίες στο The Forrester Wave™: Information Security Consulting Services, 1ο τρίμηνο 2016.
  • H KPMG είναι αφοσιωμένη στη δια βίου μάθηση. Μέχρι σήμερα, έχει διανείμει σχεδόν 3 εκατομμύρια βιβλία σε όλο τον κόσμο μέσω του προγράμματος Family for Literacy της KPMG, και είναι υπερήφανος υποστηρικτής των προγραμμάτων Enactus, One Young World, και Junior Achievement, μεταξύ άλλων.

© 2024 KPMG Σύμβουλοι Μονοπρόσωπη Α.Ε., Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία και μέλος του διεθνούς οργανισμού ανεξάρτητων εταιρειών-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Limited, ιδιωτική Αγγλική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγυητικές εισφορές. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Συνδεθείτε μαζί μας