BHS Private Equity Fund koupil předního výrobce rozvaděčů

BHS Private Equity Fund koupil výrobce rozvaděčů

Novým většinovým akcionářem firmy DCK Holoubkov Bohemia je investiční fond BHS Private Equity. Transakci na straně prodávajícího řídil tým Igora Mesenského z KPMG Česká republika.

Související

„Při výběru nového majoritního vlastníka bylo naším cílem zabezpečit dlouhodobou stabilitu společnosti,“ řekl jeden ze zakladatelů DCK Holoubkov Bohemia Jiří Šváb. Hlavními odběrateli DCK Holoubkov Bohemia jsou především české energetické firmy a velkoobchodní organizace zaměřené na elektroinstalační materiál. Noví majitelé plánují využít exportní potenciál firmy a rozšířit sortiment.

Společnost DCK vznikla v 1953 jako Družstvo cementářů a kameníků a původně se soustředila na výrobu betonových výrobků. V 60. letech vyvinula výrobu betonových rozvaděčů nízkého napětí z tenkostěnného betonu. V současnosti vyrábí především plastové rozvaděče nízkého napětí s roční produkcí kolem 120 000 rozvaděčů.

BHS Private Equity Fund vznikl před pěti lety za účelem dlouhodobého zhodnocování kapitálu formou investic do českých a slovenských soukromých společností. Fond usiluje zejména o investice růstového kapitálu, kdy vložené prostředky mohou podpořit například expanzi na nové trhy, optimalizaci výrobních prostředků nebo investice do výrobků a služeb s vyšší přidanou hodnotou.

Spojte se s námi

Chcete s námi spolupracovat?

loading image Nezávazná poptávka