Českého výrobce pojízdných regálů Kredit kupuje globální skupina Gonvarri, prodeji asistovala KPMG

Kredit kupuje globální skupina Gonvarri

Zakladatelé obchodní společnosti Kredit se rozhodli po více než 25 letech prodat společnost španělské globálně působící skupině Gonvarri. Strategické spojení umožní české společnosti dále růst a rozšiřovat výrobu na mezinárodní úrovni, Gonvarri zase značně posílí v divizi zaměřené na skladování. Transakci ještě musí schválit antimonopolní úřad.

Adéla Jelínková

Supervisor, Marketing and Communications

KPMG Česká republika

Kontaktovat

Související

Celý proces řídili na straně prodávajícího Josef Sklenář a Adam Páleníček z KPMG Česká republika. Tu si společníci Kreditu vybrali za poradce pro vedení transakce a nalezení vhodného strategického partnera. KPMG tak úspěšně uzavřela již několikátou významnou transakci v roce 2019 v regionu střední Evropy. Radim Kotlaba s Ladislavem Vajdíkem z advokátní kanceláře KPMG Legal poskytli prodávajícímu veškeré právní poradenství.

Jihomoravská společnost Kredit patří mezi světovou špičku ve výrobě pojízdných regálových podvozků. Samo Gonvarri je globálním lídrem v oblasti transformace oceli. Díky strategickému partnerství Gonvarri značně posílí divizi zaměřenou na řešení skladování. Know-how Kreditu a strategická síla a stabilita Gonvarri otevírá společnosti nové možnosti expanze v oblasti skladování.

Spojte se s námi

Chcete s námi spolupracovat?

loading image Nezávazná poptávka